sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler > Hastalıklar ve Tedavileri
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi



Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-26-2012, 12:14   #1
Kullanıcı Adı
Cady
Arrow Yüzdeki kırmızı lekelere lazerle tedavi

Yüzdeki kırmızı leke sorununa lazerle çözüm

Yaşam kalitesini düşüren ve psikolojik sorunlara neden olan yüzdeki kırmızı lekelerden lazer uygulamalarıyla kurtulmak mümkün.



Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Tosun, yüzde oluşan kırmızı lekeler nedeniyle toplum içine çıkamayan kişilerin psikolojilerinin bozulduğunu, içine kapanık olduklarını ve aile içi huzursuzluklara yol açtığını, çok basit bir tedavi sonrası bu kişilerin sıkıntılarından kurtulabileceğini ve görünümlerinin düzeltilebileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Tosun, doğuştan veya sonradan yüzde veya vücudun diğer bölgelerinde oluşan kırmızı lekelerin (hemanjiom veya vasküler malformasyon) halk arasında yüzde ''gül lekesi'' olarak bilindiğini söyledi..

Dünyada yaygın kullanılan, Türkiye'de ise henüz yeni yaygınlaşmaya başlayan ''lazer'' yöntemini bu tür rahatsızlıkların tedavisinde kullanan ilk üniversite hastanelerinden biri olduklarını ifade eden Prof. Dr. Tosun, ''Hastalarımız arasında yüzündeki görüntüden dolayı kayınvalidesi tarafından dışlanan beğenilmeyen gelin, kocası tarafından 'gözüme gözükme kime görünürsen görün' denilen kadının bu dertlerine çare oluyoruz. Lazer yöntemiyle uygulamadığımız ve her seansı 5 dakika süren bu tedavi sonrası lekeleri yok ediyoruz'' dedi.

TEDAVİNİN SÜRESİ LEZYONUN KOYULUĞUNA BAĞLI
Tedavinin fazla bilinmediğini anımsatan Prof. Dr. Tosun, ''En fazla 5 dakikalık lazerle tedavi uyguluyoruz. Ameliyat gerektirmiyor ve yan etkisi yok. Tedavi uyguladığımız yerin dışında başka bir dokuya da zarar vermiyor. SGK ilk 5 seansa kadar tedavi ücretini karşılıyor. Lezyonun koyuluğuna göre senas süresi 5 ile 8 arasında değişiyor'' diye konuştu.

Türkiye'de estetik konusunda yanlış bilgilendirmelerin olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tosun, bu hastaların lazer tedavileri yapabilen hekimlerin bulunduğu merkezlere yönlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Cady isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 05:38


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım