sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SPOR > Türk ve Dünya Futbolu
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Türk ve Dünya Futbolu Dünya futbolu ilgili haber ve yorumlar.Türk milli takımımız,dünya ve avrupa kupaları


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 04-26-2014, 10:02   #1
Kullanıcı Adı
Kalpsiz_
Exclamation TFF den E-bilet Açıklaması



İşte o cevaplar
TFF E-bilet Proje Sorumlusu Kemal Hacıoğlu, dün merak edilen sorulara açıklık getirdi

“Bu iş yeteri kadar karlı olmadığı için birçok banka geri adım attı. Aktif Bank tek başına girdi. Karşısındaki firma ise 6 ortaklı bir konsorsiyum ile ihaleye katıldı ve teklifi azdı”

“Kulüpler gelecek sezon passolig kartı bulunmayan taraftarlara kombine satamayacak. Ayrıca futbol dışındaki branşlar için de bu uygulamaya geçilmesi yönünde talepler başladı”

Süper Lig’in 30. haftasında uygulanmaya başlanan E-bilet, büyük tartışma konusu olmuştu. Özellikle maçlara olan taraftar ilgisi azalırken, merak edilen sorular da vardı. Türkiye Futbol Federasyonu’nda da (TFF) dün konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. E-bilet Proje Sorumlusu Kemal Hacıoğlu, İstinye’deki federasyon binasında uygulamayla ilgili bilgiler verdi. İşte Hacıoğlu’nun merak edilen sorulara verdiği yanıtlar:

-Bu kartlar yalnızca maçlara giriş için değil, alışveriş ve ulaşımda da kullanılacak. Para puanlar toplanıp, ödüller alınacak.

-25 TL’nin 8 TL’sini Passolig alıyor, geri kalanı kulüp bünyesine aktarılıyor. İnternetten ve statlardan başvuru yapılıyor. Aktif noktalarından ve PTT şubelerinden de alınabiliyor. 4 büyük kulüp dışındaki takım taraftarları bu kartları 15 TL’den satın alıyor. Nedeni ise kulüp ve işletmenin arasındaki özel anlaşma.

-10 binden fazla kart satışı noktası var. Büyük AVM’ler başta olmak üzere yavaş yavaş ülkenin her yerine yayılıyorlar.

-Neden Aktif Bank bu işi üstlendi ve ihale nasıl koşullarda gerçekleşti? Bu iş yeteri kadar karlı olmadığı için birçok banka geri adam attı. Aktif Bank tek başına girdi. Karşısındaki firma ise 6 ortaklı bir konsorsiyum ile ihaleye katıldı fakat kazanamadı. Çünkü teklifleri azdı.

-Tüm banka ve şirketlerden 12 Temmuz 2013’e kadar teklif alındı. Ancak bu teklifler arasında en iyisini Aktif Bank verdi. Kulüplere de 10 yıl içinde 150 milyon TL gelir aktarılması planlanıyor. Karın her sene yüzde 47’si kulüplere verilecek.

-10 sene içerisinde 4 milyon kart hedefleniyor. Eğer 4 milyon altında kalınırsa zarar etme gibi bir düşünceleri varmış.

-Stat içi kameralar ve güvenlik işi için ihaleye katılan 17 firmanın 7’sini federasyon altyapı eksikliğinden dolayı eledi. 10’u ihaleye girdi. 10 firmadan 5’inin verdiği teklif değerlendirildi. Açık eksiltme yöntemine göre değerlendirilen ve şeffaf geçtiği söylenen ihaleyi NETAŞ aldı.

-Önümüzdeki yıllarda kulüpler futbol dışı branşlar içinde böyle bir uygulama için tekliflerde bulundu. Denizbank ile Turkcell konsorsiyumu ile görüşüldü. PTT ise 6 banka ve Avea’yı da yanını alarak teklif sundu.

-Kulüpler gelecek sezon passolig kartı bulunmayan taraftarlara kombine satamayacak.

Metin Karabaş

İlk hafta hüsrandı!

Kulüplerin birçoğunun onayı alınarak hayata geçirilen E-bilet sisteminin uygulamaya geçmesinin ardından ilk haftada büyük hayal kırıklığı yaşanmıştı. En çok dikkat çeken maçlardan biri ise 77 bin kişilik Olimpiyat Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini 20 bin taraftarın izlemesiydi. Anadolu kulüpleri de bu uygulamaya geçilmesinin ardından ilk maçlarını boş tribünler önünde oynarken, PTT 1. Lig takımları için de durum farksız değildi.
Kalpsiz_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 06:11


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım