sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Kariyer - Meslekler - Kişisel Gelişim
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Kariyer - Meslekler - Kişisel Gelişim Kariyer-Meslekler-Kişisel Gelişim - CV ve bu konularla alakalı haber yorum ve paylaşımlar.


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 03-15-2009, 19:24   #1
Kullanıcı Adı
ALONE53
Arrow İş görüşmesi

İŞ GÖRÜŞMESİ;

CV’nizi yolladınız, ardından iş görüşmesine beklendiğiniz haberi geldi. Bu, CV’nizde belirttiğiniz özellikleriniz, eğitiminiz ve deneyimlerinizin işe uygun bulunduğu anlamına geliyor. Ama hala işe kabul edilmiş sayılmazsınız. Çünkü başvurduğunuz şirket sizi henüz tanımıyor. İşte mülakatın nedeni de sizi kişisel özelliklerinizle tanımak. Bu görüşme, işe ne kadar uygun olduğunuzun ortaya çıkması, yani o işe kabul edilip edilmeyeceğinize karar vermek için yapılıyor. Bir işe yerleşmede, her iki taraf için de karar verme aşamasının belki de en kritik halkasıdır bu. Firma da, aday da birbirlerine uygun olup olmadıklarına bu görüşme sonunda karar verirler. Bu yüzden kısıtlı süreyi en verimli şekilde değerlendirmek gerekir.

NLP Eğitmeni Banu Gökçül, mülakatın işveren açısından önemini bir örnekle şöyle açıklıyor: “Bireysel çalışma gerektiren bir işi ele alalım. Çalışanın bütün gün bir odaya kapanıp, bir makineyle baş başa kalması gerekiyor. İşveren şuna bakar: ‘Bu kişi bütün gün tek başına, sadece bir makineyle bir odada kalabilir mi? Çıldırır mı, çıldırmaz mı?’. Eğer kişi konuşkan biriyse, o işe uygun değildir. İşverenler de bu gibi noktalara dikkat ederler.”

Mülakat firmalar tarafından çok önemsendiği için, nasıl mülakat yapacakları konusunda çeşitli eğitimlere katılıyor ve danışmanlık şirketlerinden yararlanıyorlar. İşe başvuran adaylar ise bu konuda yazılanları okuyarak, mümkün olduğu kadar çok mülakata katılarak tecrübe kazanabilirler. Her gittiğiniz mülakatı sonradan değerlendirin. Mülakat sırasındaki tutum ve davranışlarınızı, sorulara verdiğiniz cevapları tekrar tekrar gözden geçirin.

Mülakatın da çeşitleri var

Yüzyüze mülakat: Şirketlerin en çok başvurduğu yöntem budur. Görüşmede sadece görüşmeci ve aday bulunur. Bazı firmalar, adayı rahatlatmak ve bilgi alışverişini kolaylaştırmak için birebir görüşmeleri sohbet havasında yürütmeyi tercih eder. Bazı firmalar da 'stres görüşmesi' denilen ve adayın doğal tepkilerini ortaya çıkarmayı amaçlayan yöntemleri kullanır.

Panel mülakat: İki veya daha fazla görüşmeci bir adayla görüşür. Firmanın farklı bölümlerine çok sayıda eleman alınacağı zaman bu yöntem uygulanır. Birden fazla kişi ile görüşmek zor gibi gözükse de, iyi bir panel yöneticisi koordinasyonu sağlayabilir.

Grup mülakat: Birden fazla aday aynı anda görüşmeye alınır. Görüşmeci sayısı da birden fazla olabilir. Bu görüşmelerde son işe alma kararı verilemese bile, birlikte çalışması söz konusu olan kişilerin önceden birbirlerini tanımaları sağlanmış olur.

Telefon mülakatı: Özellikle telefonla müşteri hizmeti verecek kişilerin işe alımlarında, ses tonu, diksiyon gibi ilk aşamada önemli olan kriterleri anlamak için telefonla ön görüşme yapılır. Gazete ilanına telefon yoluyla başvurulması da istenebilir.

Değerlendirme merkezi: Üçten fazla adaya, başvurulan pozisyonun gerektirdiği nitelikleri ortaya koyabilecekleri bir örnek olay verilir ve belli bir süre bunu tartışmaları istenir. Değerlendirme, adayların bu süre içerisindeki tutum ve davranışları üzerinden yapılır. Bu sırada değerlendirmeyi yapanlar sadece izlerler. Adaylar, ayrıca bazı testlerden de geçirilebilir.
ALONE53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 09-30-2020, 10:51   #2
Kullanıcı Adı
blackred
Standart

CV hazırlama, mülakat teknikleri, görüşme anı, Kariyer Yönetimi ve etkili kariyer planlaması gibi hepsini sadece bir kurs içerisinde barındıran bir eğitim üstelik kursu bitirdikten sonra hemen sertifikanızı alabiiyorsunu
https://www.uzemku.com/home/course/c...i-planlama/285
blackred isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 09:43


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım