sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 04-22-2012, 15:57   #1
Kullanıcı Adı
DURACELL
Standart Çiçek: Yenisi yapılamazsa darbe anayasası kucağımızda kalır

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 'Ya yeni anayasa yapılmazsa?' diyenlere Erzurum'da cevap verdi. Çiçek, "Biz bu dönem bu işi başarmak durumundayız. Şayet yapamazsak tarzındaki sorunun cevabı şudur: Yapılamazsa siyasete, Meclis'e güven azalır. Darbe anayasası kucağımızda kalır. Tartışılan anayasayla Türkiye yoluna devam etmek mecburiyetinde kalır." dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Platformu tarafından düzenlenen 'Türkiye Konuşuyor'un Erzurum buluşmasına katıldı. Çiçek burada yaptığı konuşmada yeni anayasanın zorunluluğuna dikkat çekti. Çeşitli söylemler ortaya atarak, 'Ya yeni anayasa yapılmazsa?' sorusunu ortaya atanlara cevap veren Çiçek, "Biz bu görüşlere de saygı duyuyoruz. Ama bu sorular 4 partiye ve Parlamento'ya sorumluluk yüklüyor. Biz bu dönem bu işi başarmak durumundayız. Şayet yapamazsak, tarzındaki sorunun cevabı şudur: Bu yapılamazsa siyasete güven azalır. Meclis'e güven azalır. Bugün hepimizin ilk fırsatta darbe anayasası, darbe anayasası, darbe anayasası deyip eli tane, yüz tane gerekçeyle bu anayasadan kurtulmamız için ne söylüyorsak bunların hepsi kucağımızda kalır. Bugün tartışılan anayasayla Türkiye, yoluna devam etmek mecburiyetinde kalır." diye konuştu. Türkiye'nin darbe anayasasıyla yoluna devam edip, edemeyeceğinin ayrı bir soru olduğunu belirten Çiçek, "Türkiye'nin bu eksiklikten bir an önce kurtulması lazım." ifadesini kullandı.
Cemil Çiçek, Erzurum'un Türkiye'nin bağımsızlığında önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Erzurum'da ve diğer illerde yapılan toplantılarda çıkan sonuçların anayasa için bir taslak niteliğinde olacağını ifade etti. 2012'nin Türkiye için yeni bir anayasa yılı olması gerektiğine dikkat çeken Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sivil anayasayı halkla yaptığımızda sivil siyasete olan güven artacaktır. Sivil siyasetin sorun çözme imkânı ve kabiliyeti artacak. Bundan sonra vatandaşımız her sorunun konuşulduğu görüşüleceği ve her sorunun yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğu inancı artmış olacaktır. Bu dönem uzlaşarak, anlaşarak, bir araya gelerek, toplumun hiçbir kesimini dışlamadan herkesi bu sürece katarak, herkesin bizim anayasamız dediği bir başarıyı birlikte gerçekleştirmek istiyoruz."
(CİHAN)
DURACELL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 12:42


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım