PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Viyana


Fırtına_
02-20-2009, 11:40
VİYANA BİLGİLERİ

Uçuş süresi : 2 saat 45 dakika ( İyi yolculuklar)
Para birimi : Euro
Yüzölçümü : 414 kilometrekare
Saat farkı : Lütfen saatlerinizi 1 saat geri alın
Resmi dil : Almanca
Sıcaklık : Viyana'nın çok sıcak bir iklime sahip olduğu söylenemez. En sıcak ayda 20-25 derece en soğuk ocak ayında ise ortalama -1 derece civarındadır.
Nüfus : Yaklaşık 1.539.000
Vize : Schengen vizesi gerekmektedir

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası (Cep telefonlar çalışmaktadır)
Türk konsolosluğu : Viyana Prinz Eugen Str. 40 1040 Wien Tel: 43-1 505 73 38/ 505 04 27/ 504 12 85 Faks: 43-1 505 35 60
Telefon kodu : 43 Viyana'nın şehir kodu:1
Ambulans : 144
Polis : 133

NEREYİ GEZSEK?

Viyana tarih ve görsellik şehridir. Bir çok ziyaretçi Avusturya'nın başkenti olan Viyana'da şehirleri müzeleri sanat eserlerini mimari yapıları galerileri dünyaca ünlü bestekar müzisyen ve bilim adamlarının yaşadıkları evleri görmek için bu şehre gelir. Sanatın buram buram yaşandığı bu kentte her yerde kibarlık ve nostalji rüzgarları esiyor. Bu hava herkesi büyülemeye yetiyor.

St Stephan's Katedrali: 1360-1440 yılları arasında yapılan Viyana'nın simgesi olmuş bu yapıyı bir bütün olarak incelemenin dışında 137 metre olan "Güney Kulesi'ylede" dikkatinizi çekmeye yetecektir.

Schönbrunn Sarayı: Hasborg hanedanlığına ait olan bu saray dış görünüşü kadar iç mimarisiyle de ilgi çekiyor. Sadece 45 odasının ziyarete açık olduğu sarayın iç ve dış mimarisi kadar bahçe düzeni ve hayvanat bahçesiyle de görülmeye değer yerler arasındadır.

Fıgarohaus: Mozart'ın yaşadığı evin şu anda müzeye çevrilmiş halini görmek sizi ne kadar çok heyecanlandırabileceğini düşündünüz mü?

Sıgmund Freud Müzesi: Psikanaliz uzmanı olan Freud'un yaşadığı çalışmalarını sürdürdüğü ev şu anda bir müze halini alıp ziyarete açılmıştır. Freud'un kişisel koleksiyonları ve fotoğrafları ile zenginleşen bu müze Viyana'ya özellik katan diğer yapılar arasındadır.

Kunsthıstorısches Müzesi: Viyana'nın ulusal resim galerisidir. İçerisinde bir çok paha biçilmez tablo değerli eşya antikalar ve çeşitli koleksiyonları gözler önüne seren bir galeridir.

Viyana'da Graben Meydanı'nda bir çok mimari yapıyı bir arada görmeniz mümkün. 1679 yılında yapılan Pestsaule ve 18. yüzyılda inşa edilen Peterskirche bunlardan sadece bir kaçıdır.

Viyana'yı tepeden kuşbakışı izlemek için "Dönme Dolaba" binmeniz suların içinden görmek isterseniz Tuna Nehri'nde bir tekne gezisi yapmanız gerekecek. Sokaklarında asilzadeler gibi atların çektiği bir arabada gezmek istiyorsanız Viyana faytonlarıyla bir şehir turu yapabilirsiniz.

NE YESEK?

Viyana'da yemek denince akla gelen üç şey var. Şinitzel kahve ve kek... Viyana Porselenleri'yle özenle hazırlanmış masalar şarapların orijinal tasarımlı cam şişelerde sunuşları ile Viyana'da yemek yemek bir başka aaaiftir.

Aslında her yerde çok kolaylıkla bulunan herkesin damak tadına çok rahat uyabilen bu üç tadı Viyana'da neden bu kadar güzel ve özel yapıldığı düşündürüyor insanı. Bazı özel restoranların sadece şinitzelden başka bir şey satmamaları şinitzelin tadına tat katmanın yeni yolarını bulmalarını sağlamaz mı? Belki de şinitzelin içine katmış oldukları hardal ve Hindistan cevizindedir sır.

Kahveyi özel yapan içine konulan malzemeden çok yapımında kahvenin kıvamının ve karışımının önemli olduğunu bilmektir. Viyanalılar bunun önemini keşfetmiş olmalılar ki Viyana'da kahve içmek ayrı bir aaaif verir insana.

Keklerine lezzet veren çeşitli reçellerden ve bol çikolatadan yapılışıdır. "Kahve Evleri'ni" özel yapan ise sıcak sıcak pişen keklerinin kokusudur. Ya da her şeye ama her şeye tat veren ayrı bir lezzet katan Viyana'nın büyüleyici atmosferi olamaz mı?

NE ALSAK?

Viyana'da bir çok ünlü mağazayı bulabilirsiniz. Ancak Viyana'ya özgü olan ürünlerden almak size Viyana gezinizi hatırlatacak güzel bir ayrıntı olacaktır. Özellikle Viyana porselenleri cam içki şişeleri Mozart amblemli çikolatalar ve Viyana'nın tarihi özelliklerini taşıyan yapılarının minyatürlerini satın alabilirsiniz.

Alışveriş yaparken ayrıca bir yandan da gezdiğiniz sokaklarda vitrinlerin dışında etrafa göz atmayı da ihmal etmeyin. Özellikle "Karntner Sokağı'nda" bulunan ışıl ışıl mağazalar lüks butikler ve alışveriş yorgunluğunuzu atabileceğiniz sıra sıra dizilmiş bir çok kafe vardır.

Viyana'nın bir diğer ünlü sokağı ise "Graben Sokağı'dır" Bu sakakta geçmişe ait olan bir çok yapının haricinde Viyana tarzı alışveriş yapabileceğiniz yani zevkli zarif ve özenle seçilmiş olan porselen tarzı eşyaları özel tasarımlı takıları ve bir çok antika sanat eseri tabloları burada bulabilirsiniz.

EĞLENCE ZAMANI

Viyana Avrupa'da eğlence hayatı gelişmiş şehirlerdendir. Bir yanda opera tiyatro salonları bir yanda konserler bir yanda vals gösterileri bir yanda festivaller ile eğlence ve tarihi birleştirmiş bir şehirdir Viyana. Gece hayatında opera ve tiyatro gibi kültürü bol eğlencelerin dışında bir çok bar ve disko gecenin geç saatlerine kadar çalan müzik eşliğinde insanları eğlendirmektedir.

Viyana'da bulunan bir çok gece kulübünde ünlü dj'lerin çaldığı müziklerde eğlenebilir. "Heurigen" adı verilen Viyana tavernalarında akordiyon eşliğinde çalınan müziklerle taze yapılmış şaraplarınızı yudumlarken ayrı bir şehirde ayrı bir kültürle eğleniyor olmanın tadına varabilirsiniz.

Viyana'nın gece hayatında en çok tüketilen içki şaraptır. Şarap asilzade kültürü olsa gerek... ancak son yıllarda fiyatının daha uygun olması nedeni ile bira tüketimi daha çok artmış durumdadır.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM

Viyana'da şehir içi ulaşımın rahat olduğu söylenebilir. Yaz aylarında otobüslerin sabahın ilk ışıklarına çalışıyor olması gece eğlencelerinizi bölmeden eğlenmeye devam edeceğiniz anlamına geliyor. Metro seçeneğiylede bir çok yere ulaşmanız mümkün.

Viyana'da ulaşım için dikkat etmeniz gereken şey; Viyana'da bulunan cadde ve sokakların numaralarla adlandırıldığıdır. Ayrıca Viyana'da yürüyerek bir yerden bir yere ulaşımınızı sağlamak ise size ayrı bir aaaif verecektir. Yalnız etrafınızda bulunan büyüleyici yapılara kendinizi kaptırıpta gideceğiniz yere geç kalmamaya özen gösterin.

Gez: Schönbrunn Sarayı'nı gez
Gör: Tuna nehrini gör
Eğlen: Atlı arabalarla şehir turu yaparken eğlen
Satın al: Mozart amblemli çikolatalardan satın al
Hayran kal: St Stephan's Katedrali'nin kulesine hayran kal
Tadına bak: Şinitzel ve kahvenin Viyana'da tadına bak


http://www.ntvmsnbc.com/news/249200.jpg