PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekirdekli kırmızı üzüm ekstresi her derde deva


Hasret
01-08-2009, 22:49
Çekirdekli kırmızı üzüm ekstresi her derde deva
ADANA (İHA) - Güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici olan çekirdekli kırmızı üzüm ekstresinin, kanser, cilt, anemi ve epilepsi hastalıklarına da iyi geldiği bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bölümü ve Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nde yapılan analizler sonucu çekirdekli kırmızı üzüm ekstresinin demir, magnezyum, çinko, potasyum, kalsiyum, stronsiyum gibi elementler bakımından çok zengin olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine işletmesinde 4 ton üzümü işleyip pastörize ettikten sonra, üzüm suyu olarak stoklayan ve satış için marketlere veren New King firmasının sahibi Hasan Tepgeç şimdi de çekirdekli kırmızı üzüm ekstresini üretmeye başladı. Tepgeç, demir, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve stronsiyum gibi elementler bakımından oldukça zengin olan çekirdekli kırmızı üzüm ekstresinin başta kanser olmak üzere cilt, anemi ve epilepsi hastalıklarına iyi geldiğini söyledi.
Adana'da ürettikleri çekirdekli kırmızı üzüm ekstresinin çok güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici olduğunu, bölgede bir çok hastayı ayağa kaldırdığını ifade eden Tepgeç, "Ancak sağlık saçan bu ürünü yeterli finans bulamadığımız için fazla üretemiyoruz. Bizi destekleyen birileri olursa, bu mucizevi üründen herkesin faydalanmasını sağlayabileceğiz " dedi.

Bu arada, Adana'da 3 yıl önce lenfoma hastalığına yakalanan 18 yaşındaki Zeliha Öztekin'in ailesi, fuarda tanıştıkları Hasan Tepgeç'ten çekirdekli kırmızı üzüm ekstresini aldıklarını ve kemoterapi gören kızının kısa sürede ayağa kalktığını ifade etti. Baba Gani Öztekin, "Zeliha, kemoterapi görürken halsizleşiyordu, hemen eve gidiyordu. Ama çekirdekli kırmızı üzüm ekstresini kullandıktan sonra kemoterapi görüp, annesiyle alışverişe çıkıyordu. Psikologu bile Zeliha'daki farklılıkları anlıyordu. Ekstreyi kullanınca kan değerleri de yükseldi ve kızımız hastalığı atlattı. Çekirdekli kırmızı üzüm ekstresinin kızımı iyileştirmede büyük rolü olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.