PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Online Hızlı Okuma


sayginnlp
12-05-2014, 05:01
Okumayı öğrenirken bazı yanlış alışkanlıklar geliştiririz. Gözle beyin arasında halledilmesi gereken bir işlemi labirente süreriz. Kelime guruplarına hatta daha normali cümle guruplarına bakmak yerine kelimelere, hecelere odaklanırız, dudakları kıpırdatırız yada gördüğümüz şeyleri seslendiririz yani sesli okuruz, bir kelimeyi anlamadığımızda geri döneriz, okuduğumuz şeyleri düşünürüz hatta hayal kurarız (evet beyni kullanmazsak veya az kullanırsak o kendisine oyalanacak bir şeyler bulur.) Bütün bunlar okumayı yavaşlatan şeylerdir.

Yavaş okumamızın en büyük sebeplerinden biride hece hece yada kelime kelime okumaktır. Bu egzersiz için parmağınızı yada bir kalemi kullanabilirsiniz. Yazının üzerine kalemi yada parmağınızı koyun ve yazıyı hızlı bir şekilde tarayın. Okuduğunuzu anlamaya çalışmayın, sadece gözünüzü kaleme uyum sağlayabilecek şekilde hızla kelime guruplarına odaklayın. Evet yanlış okumadınız kelimelere odaklanmak yerine kelime gurupları yada cümlelere odaklanın. Pes etmeyin ve sürekli olarak egzersizi uygulayın.

Hızlı Okuma Eğitiminin temeli, gözlerin ve zihnin uyum içerisinde çalışmasını sağlamaktır. Bireyler ne kadar yavaş okurlarsa o kadar iyi anlayacaklarını düşünürler; oysa bu düşünce çok yanlıştır. Okumayı yeni öğrenen öğrenciler çok yavaş okurlar; ancak sorulduğunda okuduklarından hiçbir şey anlamadıkları ortaya çıkar. Zihnimiz her zaman tam kapasite ile çalışır. Eğer biz onu yeterince meşgul edemezsek, yani yavaş okuyarak zihnimizin büyük bir bölümünü boş bırakırsak okuma eylemi dışında birçok şey zihnimizi meşgul edecektir.

Okuma hızınızı ne kadar artıracağınız mevcut okuma hızınızla doğru orantılıdır. Diğer bir ifade ile şu anda dakikada 200 kelime okuyorsanız alıştırmalar sayesinde okuma hızınızı 500 hatta 600 kelimeye çıkarabilirsiniz. Okuma hızınız 300-400 kelime/dakika aralığında ise bu durumda 1000 kelime/dakika seviyesine ulaşmanız mümkündür.

Online Hızlı Okuma ilе okuduklarınızı daha iyi anlayabilir vе aynı sürе içindе еn az 2 -3 kat daha hızlı okuyabilirsiniz ve okuma, anlama hızını nasıl daha etkin hala getirebilirsiniz bun eğitimde bunu öğreneceksiniz. Anlayarak hızlı okuma eğitiminde uzmanlaşmak isteyen Hеrkеsin еğitimcidеn bu еğitimlеri almasını tavsiyе еdеrim.

Online Hızlı Okuma (http://onlinehizliokuma.gen.tr/Default.aspx) için tanıtımını yaptığım web siteyi inceleyebilrsiniz.
Site Sahibi : Saygın Coaching & Consulting

Sitenizin avantajlı tarafı: Kolay gezilebilir ve şık olması.

blackred
09-30-2020, 10:48
Arkadaşlar hızlı okuma ve anlama kursunu hafıza teknikleri ile birleştiren denensin diye uygun bir fiyat yer buldum ben aldım çok memnun kaldım belki işinize yarar, online olarak alabiliyorsunuz kursu bitirince de hemen sertifikanızı alıyorsunu.
https://www.uzemku.com/home/course/haf%C4%B1za-teknikleriyle-h%C4%B1zl%C4%B1-okuma-ve-etkili-anlama/281

baskentseo
03-20-2021, 08:57
tşkler

seektr
05-07-2021, 16:37
Selamünaleyküm