sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > İNTERNET KAFECİLER FORUM > Donanım > Diğer donanımlar
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


 
 
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-25-2008, 19:26   #1
Kullanıcı Adı
alfonzo28
Wink Apple MacBook Air



Apple'dan farklı bir laptop ve MacBook ailesinin MacBook’tan biraz büyük, MacBook Pro’dan biraz küçük bu yeni üyesi, çok ince ve çok hafif olarak tasarlandı. Fakat ne boyutuyla küçük dizüstüler arasına, ne de özellikleriyle büyük sınıfına giriyor.



Farklı bir ürün. Farklı bir ürün olmasının kanıtı olarak ismini söyleyebiliriz. Söylentilerde “MacBook Air”in adı geçince, kimisi WiMax desteği olacağını söylemiş, kimisi en küçük dizüstü olacağını söylemişti. Ama bu söylenenlerin ikiside olmadı.




  • 13.3-inç LED aldınlatmalı parlak LCD ekran (1280×800)
  • 1.6GHz Intel Core 2 Duo 4MB L2 önbellekli işlemci / 1.8GHz
  • 2GB 667MHz DDR2 bellek
  • 80GB PATA (4200d/d) sabit disk / 64GB katı disk
  • Intel GMA X3100 paylaşımlı ekran kartı
  • 0.4 - 1.94 x 32.5 x 22.7 cm boyut
  • 1.36kg ağırlık
  • 5 saat pil ömrü
  • Çoklu dokunmatik izleme dörtgeni (trackpad)
  • Yerleşik iSight kamera
  • Yerleşik 802.11n ve Bluetooth 2.1 + EDR desteği
  • 1 adet USB 2.0, micro-DVI çıkış ve ses çıkışı
  • Fiyat: 1799$ / 3098$
Olumlu/olumsuz yönleri:
  • Optik sürücüsü bulunmamakta am MacBook Air’e özel bir harici SuperDrive hazırlanmış (99$).
  • 2GB bellek anakarta sabit durumda ve terfisi mümkün değil.
  • Pil apple'ın bazı ürünlerindeki gibi cihaza tümleşik yani çıkarılamıyor.
  • Ethernet portu bulunmamakta.
  • FireWire portu bulunmamakta ve bununda çözümü yok.
  • Micro-DVI çıkış tamamen standart dışı. Harici ekrana bağlamak için de ayrı bir aksesuar alınması gerekiyor.
  • Sadece 1 adet USB portu bulunmakta.
  • Çoklu dokunmatik trackpad, uygulamadan uygulamaya farklı tepki verebiliyor.
  • Modeldeki sabit diskte 4200 devirli ve Seri-ATA teknolojisi kullanılmış. Bu durumda sabit diskten fazla hız beklememek gerekç
  • 3G ya da WiMax desteği bulunmuyor.
  • Yine boyutuyla bu cihazla kıyaslanabilecek Fujitsu Q2010 da 19.9mm kalınlığında. MacBook Air’den yarım milimetre daha kalın. Bunun dışında HSDPA/3G/GPRS desteği, SD kart okuyucu, iki USB port, ExpressCard slot (34/54) yuvası, VGA çıkış, ethernet, FireWire ve parmak izi okuyucusu gibi MacBook Air'den fazla özellikleri bulunmakta.
  • Hafıza kartı okuyucusuda bulunmamakta.
Kısacası MacBook Air tuhaf bir isim, tuhaf özellikleri ve tuhaf bir fiyatı var. İçinde ATA sabit disk olmasından, "böyle bir konseptin ne anlamı var" düşüncesine kapılan çok olmalıdır. MacBook Air, birçok insan için belkide doğmadan öldü. hayal kırıklığına uğramış durumda.
alfonzo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 16:21


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı