sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SONFORUM BÜYÜK ATLAS - ŞEHİR REHBERİ > Yabancı Ülke İl ve İlçeler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yabancı Ülke İl ve İlçeler Yabancı Ülke İl ve İlçeler ile ilgili tüm paylaşımlar.


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 09-22-2010, 14:25   #1
Kullanıcı Adı
GeceM
Thumbs up Dünyadaki Tarihi Yerler

Özgürlük Heykeli - New York - ABD





New York şehrinde, inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika'nın simgesi olan anıtsal heykel ve gözlem kulesi. Dünyada en çok tanınan ikonlardan biridir.

Bakırdan yapılan Özgürlük Tanrıçası Heykeli, Fransa tarafından kuruluşunun 100. yılı nedeniyle ABD'ye (10 yıl gecikmeli olarak) hediye edilmiştir; kaidesi ise ABD'de yapılmıştır. 1884-1886 yılları arasında inşa edilen heykelin yaratıcısı Frederic Bartholdi'dir. Çelik iskeleti Gustave Eiffel, kaideyi Richard Morris Hunt yapmıştır. ABD'nin New York şehrindeki Özgürlük Adası'nda yer alır.

Özgürlük Heykeli, sağ elinde bir meşale, sol elinde ise bir tablet tutar. Tabletin üstünde 4 Temmuz 1776 tarihi (Bağımsızlık Bildirgesi'nin tarihi) yazılıdır. Meşalenin 7 sivri ucu 7 kıtayı veya 7 denizi simgeler. Heykelin yüksekliği 46 m, kaidesi ile beraber 93 m'dir. Ziyaretciler heykelin içinden meşaleye kadar 168 basamaklı bir merdivenden çıkabilirler. Özgürlük Heykel'nin meşale tutan sağ elinin yüksekliği 13 metredir. Meşalenin etrafındaki dehlizde 15 kişi birarada dolaşabilir. Özgürlük Heykeli'nin başının genişliği 2 metre, yüksekliği ise tacı ile birlikte 5 metredir.

Özgürlük Heykeli, ziyaretçilere açıktır. Ziyaret etmek isteyenler adaya bir feribotla ulaşırlar, merdivenleri tırmanarak meşaleye çıkabilir ve New York limanını seyredebilirler.

Özgürlük Heykeli'ne Singer dikiş makinelerinin kurucusu Isaac Singer'in dul eşi Isabelle Eugenie Boyer modellik etmiştir. Özgürlük Heykeli 1884 yılında Fransa'da tamamlandıktan 1 yıl sonra 350 parçaya bölünüp 214 sandık içinde New York limanına ulaştırılmıştır. Parçalar, 4 ay içinde kaidenin üzerinde yeniden birleştirilmiş ve 28 Ekim 1886 tarihinde binlerce izleyicinin önünde açılışı gerçekleşmiştir.
Özgürlük Heykeli, 1984'ten beri UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almaktadır.

Özgürlük Heykeli'nin daha küçük boyutlarda bir kopyası Paris'tedir ve Atlantik Okyanusu'na doğru bakar. Dünyanın başka çeşitli yerlerinde de (Osaka, Priştina, Pekin, Nevada, South Dakota, Bordeux...) küçük kopyaları bulunmaktadır.



New York'taki Özgürlük Heykeli'nin parasını Sultan Abdülaziz ödemiştir.

Özgürlük Heykeli, 19. yüzyılın ortalarında Türk toprağı olan Mısır'a dikilmesi maksadıyla Fransızlar tarafından hazırlanmış ama sonradan yaşanan bazı şanssızlıklar yüzünden Mısır yerine Amerika yolunu tutmuştu. İşin daha da garip tarafı, heykelin masraflarının büyük kısmının, zamanın hükümdarı Sultan Abdülaziz tarafından bizzat ödenmiş olmasıydı.

‘New York' dendiği zaman, çoğumuzun hatırına ilk önce Manhattan'daki gökdelenler ve şehrin hemen önündeki adada yükselen, kaidesiyle beraber tam 93 metrelik ‘Özgürlük Heykeli' gelir.

1880'li senelerde Fransa'da yapılan Özgürlük Heykeli'nin masraflarının büyük kısmının bizden çıktığını, projesinin New York'a değil, o yıllarda Türk toprağı olan Mısır'a dikilmek üzere hazırlandığını ve son anda yaşanan bir talihsizlik neticesinde Amerika'ya gittiğini bilir misiniz?

...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 09-22-2010, 14:25   #2
Kullanıcı Adı
GeceM
Arrow

Kremlin Sarayı ve Kızıl Meydan / Moskova / Rusya





1. Kremlin ve Kızıl Meydan (1156 - 1850) Moskova, Rusya I.Ivan’ın malikânesi olarak inşa edilen Kremlin sarayı 1917 Rus İhtilaline kadar Rus Çarlarının resmi sarayıdır. Halen bugün Başkanın çalışma ofisi olarak kullanılmaktadır. Kremlin Sarayının önü Kızıl Meydan’dır – birçok kişinin 1 Mayıs gösterileriyle bağdaştırdığı etkileyici ve muhteşem bir meydan. Meydanda ayrıca 1550 yıllarında Korkunç Ivan’ın Kazan Moğol kalesini ele geçirmesinin onuruna yapılan St Basil Kilisesi de bulunmaktadır.



2. Moskova'daki Kızıl Meydan'da bulunan ve Moskova'nın sembolü olan Kremlin Sarayı, Çar Korkunç İvan tarafından 1155'te yaptırılmıştır. Eski bir savunma kalesi olan Kremlin, 19 metre yükseklikte kırmızı bir duvarla çevrilidir. Bu duvarın çevre uzunluğu 2250 metredir. Duvarın giriş yerlerinde ve köşelerinde büyük kuleler vardır. En büyük kule 72 metre yüksekliktedir. Burada ilk yapı 14. yüzyılda yapılmış, daha sonra yeni ilavelerle büyümüştür.

Kremlin'in içinde harika saray ve kiliseler vardır. Fakat bunların hepsi İtalyan ve Alman mimarları tarafından yapılmıştır ve Rus mimarlık sanatını yansıtmazlar.

Kremlin Sarayı'nın hemen yakınında bulunan ve Aziz Basileios adına Korkunç İvan tarafından yaptırılan Saint-Basile Katedrali, yalnız Moskova'nın değil bütün Rusya'nın en orijinal eseridir ve dünyada buna benzeyen başka bir kilise yoktur. Çünkü bu yapı şark stilinde bir kilisedir. Kubbeleri İslami eserlerin kubbelerine benzer.

Katedralin inşaatına 1555'de başlanmış, 1560'da bitirilmiştir. Yapının mimarı Barma adlı bir Rus'tur. 11 bölümü ve 8 kubbesi vardır. Kubbelerin yükseklik, süsleme ve renkleri birbirlerinden farklıdır. Fakat hepsi soğan başı gibi yuvarlak ve sarmal dilimlidir. Düz, gofre veya prizmatik çinilerle kaplanmışlardır. En yüksek kulenin kubbesi altın yaldızlıdır.

Kremlin sarayı Rus hükümetinin residansı olarak hala kullanılmaktadır. Müze haline getirilmiş olan diğer saraylarda, çarlara ait mücevherler, mobilyalar ve diğer eşyalar sergilenmektedir ve bunlar hem sanat hem de maddi değer bakımından bir hazine sayılmaktadır.



3. Rusya’nın sembolü olan Kremlin, Moskova’nın en eski yapısıdır. Moskova’nın en eski Katedral Meydanı, Kremlin’in merkezidir. Kremlin Katedralleri ( Başmelek Katedrali, Meryem’e Müjde Katedrali, Çarların ve Imparatorların Taç Giyme Törenleri’nin düzenlendiği Uspenski Katedralleri ) bu meydanda bulunmaktadır. Meydan da adını onlardan almıştır. Meydanda katedrallerin dışında ayrıca 1508’de yapılan altın başlı Büyük Ivan Çanı ve adını ön cephesindeki hudutlardan alan, 1491’de inşa edilen Fasetalı Saray bulunmaktadır. Kremlin’in bu bölümünde merasim törenleri düzenlenir, yabancı ülkelerden gelen Büyükelçiler kabul edilirdi.



Kremlin Sarayı Tarihi
Rusya’nın sembolü olan Kremlin, Moskova’nın en eski yapısıdır. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın konağı Kremlin’dedir. Kremlin pek çok kez restore edilmiştir. Kırmızı tuğlalarla örülü kule ve duvarları, XV. yy.da yapılmıştır.

1547’de Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda taç giydi. Eski Rus kentlerinin birçoğunda bir kremlin ya da kale bulunur. Ancak o andan itibaren, Moskova’daki hisar Kremlin idi. 12. yüzyılda Moskova kurulup büyüdükten sonra merkezin etrafını kale çevreliyordu. Üçgen şeklindeki şehir Moskova Nehri’nin yanında 28 hektarlık bir alanı kaplıyor. Içindeki çarların sarayları ile kiliseler yer alıyor. 1917’deki ihtilalden sonra Kremlin, Sovyet devletinin üssü oldu.




...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-22-2010, 14:26   #3
Kullanıcı Adı
GeceM
Standart

Astronomik Saat / Prag - Çekoslovakya






1338 yılında kurulmuş, 12 azizin her saat başı pencereden göründüğü bir saat olan kuledir.Turistlerin ellerinde fotoğraf makinası azizlerin çıktığı anı bekleştiğini görürsünüz.


Prag’ta, Eski Şehir Meydanı’nda, yani şehrin tam kalbindedir Saat Kulesi. Bu meydan bir çok kişiyi geçmişin izlerinde bir yolculuğa çıkarır.

İşte bu meydandaki meşhur saati, 15.yy sonlarında Charles Üniversitesi’nde profesör olan Hunuş Usta yapmıştır. Amacı, Kutna Hora şehrindeki Kemikli Kilise’de olduğu gibi insanlara bir mesaj vermektir. “Herkes bir gün geldiği yere geri dönecek yani elbet bir gün toprakla özleşip ölecek!”

Saati yapar yapmaz dünyanın en önemli adamı haline gelir. Kral’dan daha fazla adı duyulmaya başlar çünkü, Avrupa’nın her yerinden insanlar Prag’a sadece ve sadece saati görmeye gelir. Zamanla Hunuş Usta’ya başka ülkelerden de teklifler gelir, fakat Hunuş usta bu teklifleri reddeder. Zamanla bu teklifler Kral’ın kulağına kadar gider ve Kral, Hunuş Usta’nın saati başka bir yere de yapmasını önlemek için onun gözlerine mil çektirir. Kör olan Hunuş Usta da kendini saatin mekanizmasına bırakarak intihar eder. Asıl amacı saati bozmaktır, saati bozarak intikamını alır. Saati 50 yıl kadar çalıştıramazlar, daha sonra başka bir saat ustası onarır.



Hunuş Usta’nın saati, Güneş’in, Dünya’nın ve Ay’ın konumlarını gösteren astronomik bir saattir. Saatin dış tarafındaki rakamlar İbranice’dir. Bu Babil saatini göstermektedir. Hunuş Usta, (saati Eski Şehir Meydanı’na yaptığından, meydanın bir paraleli de Yahudi mahallesi olduğundan) Yahudilerin nüfusunun fazla olduğu bir bölgede onları ezmemiş, onlara da bir jest yapmış ve Babil saatini de kendi saatine eklemiştir.

Saatin etrafında 4 tane kukla vardır. Bu kuklalar insanlara neleri yapmamaları gerektiğini anlatır. Soldan en baştaki, elindeki aynayla kendine bakar; “kendini beğenmişliği” sembolize eder. Onun yanındaki kukla, elinde altın torbası olan bir Yahudi’dir; “cimriliği” sembolize eder. Bir yandaki kukla ise iskelettir; “yaşama karşı isteksizliği” anlatır. Sonuncu kukla, elinde mandoline benzer bir müzik aleti bulunan ve Türk’e benzetilen adam da; “gece hayatına ve sefahate düşkünlüğü” anlatır. Kısacası bu kuklalar, kendini beğenmiş, cimri, yaşama karşı isteksiz ve sefahate düşkün olmayın der.

Saatin altında da insanlara yapmaları gerekenleri anlatan 4 kukla vardır. Bu kuklalar da, bilime, adalete, astronomiye ve eğitime önem verme konusunda bizleri uyarır.

Her saat başı, İsa’nın 12 havarisi de pencerenin önünden geçerek ufak bir gösteri yapar. Horozun ötmesiyle gösteri biter.



...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-22-2010, 14:26   #4
Kullanıcı Adı
GeceM
Standart

London Eye / Londra / İngiltere





135 metreye varan yüksekliği ile Avrupa’nın en büyük dönme dolabı olan London Eye, yılda ortalama 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

2000 yılında faaliyete geçen London Eye, Jubilee Gardens yakınında Thames nehri kıyısındadır.

Toplam 32 kabine sahiptir ve her kabinden yaklaşık 20 kişi aynı anda yararlanabilir. Bir tam turu ortalama 30 dakikada tamamlamaktadır.

İlginç bir bilgi olarak, dönme dolap çok yavaş hareket ettiğinden yolcu indirmek ve almak için durmamaktadır.





...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-22-2010, 14:26   #5
Kullanıcı Adı
GeceM
Standart

Angkor Wat / Siem Reap / Kamboçya







Siem Reap, Kamboçya'nın kuzey batısında küçük, sevimli bir şehir. Çemberlitaş hamamının nemli sıcağını andıran bir iklimde, palmiye, mango, lotus ve vahşi orkidelerin cömertçe etrafa yayıldığı, iki tekerlekli vasıtaların yollarda sel gibi aktığı tipik bir Uzakdoğu şehri... Ortasından, şehirle aynı adı taşıyan nehir geçiyor. Veren ve alan bir nehir Seam Reap; yörenin tüm su ihtiyacını karşılayan, atılan çöpleri alıp götüren, kanalizasyon görevini yerine getiren, hep aynı emektar nehir! Şehir geçimini turizmden sağlıyor. Dünyanın dört bir yanından turistler buraya, yılın her mevsiminde akın ediyor. Bunun tek nedeni, şehrin 20 kilometre dışında, Unesco'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan bir dünya harikasının, Angkor Wat'ın bulunması.

İnsan elinden çıkma en görkemli, en ince, rafine sanat eserleriyle süslenmiş yapıtlardan biri Angkor Wat. Bunun, bir de 12'inci yüzyılda, örneğin Osmanlı İmparatorluğu ve Rönesans'tan bile önceki dönemlerde gerçekleşmiş olduğu düşünüldüğünde, şaşkınlık ve hayranlık sınır tanımıyor! Angkor Wat hem en büyük tapınağın, hem de tüm yörenin adı.

Birbirinden ilginç bir düzine tapınağın bulunduğu bu alanda, 12'inci yüzyılda 1 milyona yakın insanın yaşadığı sanılıyor. Tropik ormanın içinden yükselen Angkor Wat'a ilk bakışta tutulmamak olanaksız! Önünüzde göğe yükselen merdiven basamakları, yüzlerce sütun, iç içe geçen avlular, yontu sanatının harikası dev insan suratları, bulutlara değen lotus çiçeği şeklindeki beş, on katlı kuleler!...

Şiddetli çarpışmaların olduğu Angkor Wat yöresi, tüm savaş süresince doğal olarak halka kapalı tutulmuş. Angkor Wat üzerinde çok şey söylenip yazılmış. Ama bunlar içinde en orijinal (!) lafı da, zamanında Pol Pot etmiş: "Angkor Wat gibi bir şaheseri yapmış olan bizler, her şeyi yapmaya muktediriz!" demiş ve... Sonra ne yaptığı hepimizin malumu!

12'inci yüzyılda Kral Suryavarman II tarafından yaptırılan olağanüstü Budist tapınağı.

İnsan eliyle yapılmış en görkemli ve en ince yapıların başında gelmektedir.

İçinde bulunduðu ve alanı 200 kilometrekare’yi bulan Siem Reap Şehri zaman içinde tamamen sık ormanlarla kaplanmıştır. Bu gür ormanlarla kaplanmış olan devasa tapınak 1858 yılında keşfedilmiştir.

3 kilometre karelik alanı kaplayan tapınağın iç ve dış duvarları Khmer ve Hindu sanatının en güzel örnekleri ile doludur.

...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-22-2010, 14:27   #6
Kullanıcı Adı
GeceM
Standart

Corcovado Tepesi / Rio De Janeiro / Brezilya







1. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinin en yüksek (yaklaşık 680 metre) tepelerinden biridir.

Corcovado, Türkçe’de Kambur anlamına geliyor. Bu tepeyi diğerlerinden ayıran özelliği ise tam tepesindeki 38 metre yüksekliğe sahip İsa haykelidir.

Dokuz yıllık uğraş sonucunda 1931 yılında inşası tamamlanmıştır.

Heykele ulaşmak için 3.8 kilometre uzunluğunda bir yol kullanılıyor. Ulaşım elektrikli trenler ile sağlanıyor.

Yolculuk yaklaşık 20 dakika sürüyor.

Heykel, Cristo Redentor ismiyle anılmaktadır.

Yılda ortalama 300.000 kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Heykelin yapımında zamana ve hava koþullarına çok dayanıklı olan Sabun Kayası kullanıldı.

Bu kayanın özelliği çok yumuşak bir yüzeye sahip olması, yani yeterli azme sahipseniz tırnaklarınızla bile yerle bir edebilirsiniz.

Heykelin en etkileyici özelliklerinden biri ise gece dağ tamamen karanlık kaldığından özenle ışıklandırılmış İsa heykelinin Rio de Janeiro kenti üzerinde uçan koruyucu bir melek gibi görünmesidir.

Heykelin yanından Rio de Janeiro’nun tümünü görebilirsiniz. Şehrin 680 metre üstünde olduğunuzdan bazı yolcu uçaklarının altınızdan geçtiğini görebilirsiniz.

2. Türkçe, "Kurtarıcı İsa" anlamına gelen heykel, dağın aşağı kısmında Tijuca Milli Parkı bulunur. Corcovado 710 m. yükseklikte olup, muhteşem bir şehir manzarası sunar. Corcovado dağ treni, kıvrımlı bir yolu izleyerek dağın zirvesinin yakınına kadar gelir. 7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir.

Dağın zirvesinde Heitor Silva Costa tarafından tasarlanan ve Fransız heykeltraş Paul Landowski tarafından beş yıl içinde gerçekleştirilen İsa heykeli (Portekizce: Christo redentor) bulunur. Landowski'nin eseri 1931 yılında son bulmuş ve 12 Ekim'de dikilmiştir. 30 m. boyundaki devasa heykel 8 m. yükseklikteki bir kaide üzerinde durur ve 1.145 ton ağırlığındadır. Yalnızca başı 3,75 m. yüksekliğinde olup 30 ton gelir. Açılmış kollarının genişliği 30 m. tutar. İnşaat malzemesi olarak beton, üzerinde katman olarak da sabun taşı (talk da denir) kullanılmıştır. Heykelin inşası katolik derneği tarafından, aslen çirkin telefon direklerini örtmek için sipariş olarak verilmiştir. Bugün yılda 1 milyon kadar turist anıtı ziyaret eder.

...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-22-2010, 14:27   #7
Kullanıcı Adı
GeceM
Standart

Büyük Mavi Delik / Belize / Kuzey Amerika







Belize kıyılarının 96 kilometre doğusunda bulunan Dünya’nın en geniş deniz çukurudur.

Şekli neredeyse mükemmel bir çember olan çukur, 305 metre çapında ve 146 metre derinliğindedir.

Barındırdığı çok çeşitli yaşam formları ile dalışseverlere benzeri olmayan bir deneyim yaşatan doğa harikası içerisindeki su yeteri kadar sirküle olamadığından dalgıçlar oldukça derin dalışlar yapmak zorundadır.

...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-22-2010, 14:27   #8
Kullanıcı Adı
GeceM
Standart

Yasak Şehir / Beijing / Çin





Çin ve Ming handedanlıkları zamanında Çin İmparatorluğu’nun en önemli sarayı olan Yasak Şehir (Forbidden City) Çin’in Pekin (Beijing) bölgesinde bulunmaktadır.

720,000 metre karelik bir alana kurulu olan ve dünyada ayakta kalan en geniş sarayın 8,886 odası bulunmaktadır.

Yasak Şehir denmesinin sebebi, imparatorun izni haricinde kimsenin saraya girememesindendir.

1406 ila 1420 yılları arasında inşa edilmiştir.

...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-22-2010, 14:28   #9
Kullanıcı Adı
GeceM
Standart

Çikolata Tepeleri - Filipinler - Bohol





Chocolate Hills (Çikolata Tepeleri) Filipinler’in Bohol bölgesinde 30 ila 50 metre yüksekliğe sahip ve şekilleri neredeyse birbiri ile aynı 1268 tepeciktekten oluşmaktadır.

İlk görüldüğünde elle yapıldığı düşünülen tepeciklerin tamamı doğal coğrafik şekillerdir ve 50 kilometre kare alana yayılmışlardır.

Üzerleri çimle kaplıdır ve mevsime göre yeşilden kahverengiye renk değiştirmektedirler. Bu yüzden Çikolata Tepeleri adını almışlardır.

Oluşumları ile ilgili bir çok efsane bulunmaktadır. Ayrıca bilim adamları tarafından da halen tartışılmaktadır. En kuvvetli hipotez, yeraltı hareketleri neticesinde oluştuklarıdır.

Dünyada üzerinde buna benzer başka bir oluşum daha yoktur.

...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 09-22-2010, 14:28   #10
Kullanıcı Adı
GeceM
Standart

Big Ben - İngilter -Londra





İngiltere’nin simgesi haline gelmiş olan tarihi saat kulesi Londra Westminster Sarayı’nın yanındadır.

96.3 metre yüksekliğe sahip ve dünyanın en büyük dört taraflı saat kulesi olan Big Ben, 1834'teki yangından sonra inşa edilmiştir.

Aslında Big Ben ismi kulenin değil yaklaşık 13 tonluk saatin ismidir ancak halk tarafından tüm kule bu isimle anılmaktadır.

...alıntıdır...
GeceM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 20:49


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Pendik Oto Ekspertiz webmaster blog iş fikirleri çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta