![]() |
![]() |
#2 |
![]() Ümeyyeoğullarının reisi durumunda olan Hazret-i Osman’ın amcası Hakem bin Ebu’l-As bu haberi işitince beyninden vurulmuşa döndü. Öfkesinden kudurmuş bir şekilde yeğeninin yanına koşup işin aslını bizzat yeğeninden öğrenmek istedi:
Image“–Duyduklarım doğru mu ey Osman?” “–Ne duydun ki ey amcam?” “–Senin için; «Osman sapıttı.» diyorlar!” “–Yanlış duymuşsun ey amcam.” “–Putlarımızı terk ederek sapıklığa düşmedin mi yani?” “–Putları terk ederek Hakk’a yöneldim ben! ALLAH ve Rasûlü’ne îman ederek İslâm ile şereflendim.” “–Neyin eksikti peki? Hangi akılla kalkıp onların yanında yer aldın?” “–Karanlıktaydık, yanlıştaydık. ALLAH ve Rasûlü bütün dünyamı aydınlattı! İslâm ile şereflenerek, şereflerin en yücesine erdim ben. Seni de Müslüman olmaya davet ediyorum ey amcam!” “–Sus! Koparırım o sapık dilini! Şimdi hemen vazgeçeceksin bu işten. Hiç zaman kaybetmeden, hemen vazgeçeceksin!” “–Doğruyu, güzeli, Hakk’ı görür görmez hemen vazgeçtim ben. Hem de hiç zaman kaybetmeden. Seni de daha fazla zaman kaybetmeden Müslüman olmaya davet ediyorum!” Hazret-i Osman -radıyallâhu anh-, amcasının sert çıkışlarına rağmen, öylesine nazik bir durumda bile onu da İslâm’a davet ederek, bir defa daha zamanı kullanma dersini veriyor bize. «Seni de daha fazla zaman kaybetmeden Müslüman olmaya davet ediyorum!» diyor. Zaman kaybetmeyeceğiz biz de. Zamanı, zamanında değerlendireceğiz. Zira kaybettiğimiz her ânımızdan çok ciddî bir şekilde hesaba çekileceğimizi unutmamalıyız. Öyleyse zaman kaybetmeyelim artık. Zamanı çok iyi bir şekilde değerlendirelim. İslâm, sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için tek kurtuluş yolu. Müslüman, sadece kendisi için yaşayan değil, bütün insanlığı kucaklayan erdem kahramanı. Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- böyle tanımlıyor çünkü... -Sallâllâhu aleyhi ve sellem...- Âdem SARAÇ |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|