sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-26-2010, 10:48   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Mimar İzzet Baysal And.Tek.,And.Mes.,Tek.Lise ve End.Mes.Lisesi

198O li yılların başları... O dönemlerde Bolu'da Sanat Okulu adıyla bilinen şimdiki Merkez Endüstri Meslek Lisesinin girişimleri ile teknik lise yapılmak üzere 25.OOO m2 alan istimlak edilir.
Bu alan üzerine Maden Teknik Arama Kurumunun yaz döneminde büyük gayretlerle hızlı bir şekilde yapmış olduğu Çelik Konstriksiyon (B Blok) bina öğre¬tim yılına yetiştirilir.
Böylece okulumuz 1983/1984 Öğretim yılında 'Cumhuriyet Endüstri Meslek Lisesi' adıyla, yalnız Elektronik Bölümü olarak açılmış olur. Kurucu müdürümüz Hayat KEPENÇÜ yönetiminde ilk öğrencilerimiz bu binada öğrenime başlarlar. O günlerde açılan tek bölümümüz Elektronik bölümüdür. Branş öğretmeni bulmakta hayli zorluk yaşanmaktadır. Elektrik öğretmenleri Elektronik derslerine girerler. Elektronik alanı teknik alanda o günün en sevilen ve tercih edilen alanıdır. Bu nedenle okulumuza ilgi oldukça fazladır. Hatta o günlerde normal lise eğitimini yarıda bırakıp okulumuza birinci sınıftan başlayan öğrenciler bile olmaktadır. O dönemin öğrencileri şu an çeşitli yerlerde elektronik mesleğini icra etmektedirler.


1987/1988 öğretim yılında, Bolu Milli Eğitim Müdürü Merdan TUFAN ve Okul müdürü Şerafettin ŞİRİN’ in katkıları ile; Bolu'da sağlık ocakları ve ilköğretim okulu yaptırmaya başlayan İzzet Baysal Vakfı' nın dikkati okulumuza çekilir. Vakıf Başkanı İzzet Baysal yeğeni-şimdiki başkan-Ahmet Baysal ve diğer akrabaları ile tek katlı çelik konstirüksiyon binamızı ziyarete gelir. Çok zor şartlarda nemli ve sıkışık ortamda ders yaptığımızı görünce hemen yeni bir bina yapmaya karar verirler.Şubat 1988'de yeni binamızın temeli atılır. Binanın 1989/1990 öğretim yılına tamamlanacağına söz verirler. Tabii buna herkes tereddütle bakar. Bizzat İzzet Baba'nın özel gayretleri ile bina biter ve öğretim yılına yetiştirilir.
Okulumuzun açılışını o günlerin Başbakanı Turgut ÖZAL yapar. Böylece yeni binamıza taşınılmıştır. Bundan böyle adımız Bolu İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi olarak kabul edilmiştir.
Hemen ertesi, öğretim yılında (1990/1991) okulumuza Dokuma Bölümü açılır. O yıllarda Bolu'da dokuma ile ilgili hiçbir işletme yoktur. Bölgemizde yıllarca dokumacılığın öncülüğü bu bölümümüz tarafından sağlanır.

Adres: Abant İzzet Baysal Cad. Gölyüzü Mah.
No: 236 BOLU

Tel:0374 215 54 19

Fax:0374 215 54 70

E-Mail: 132333@meb.gov.tr

Web: http://www.izzetbaysaleml.k12.tr/index/ust.html
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 22:56


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım