01-14-2013, 12:20 | #1 |
Kuru Kabak Dolması Tarifi
Kuru Kabak Dolması Tarifi
Malzemeler 250 gr. yağlı kıyma 20 adet kuru kabak 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 3 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Tarif • Kabakların üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup, 1 saat bekletin. • Makarna haşlar gibi 10 dakika haşlayın, süzüp bekletin. • Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. • Karabiber ve tuzla ovup, kıymaya ilave edin. • Pirinçleri yıkayın. • Kıymaya, haşlanmış nohut, pirinç, margarin, domates salçası, biber salçası ve nar ekşisi ilave edin. • Karıştırıp, dolmaların içini doldurun. • Dolmaların ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin. • Üstüne 3 bardak su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin. • Sosu ilave edip, 10 dakika kaynatın. • Sarmısaklı yoğurtla servis yapın. Sos Malzemesi 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 4 diş sarmısak Sos Tarifi Sıvıyağı ve biber salçasını ateşe koyun, 2-3 dakika karıştırın. Dövülmüş sarmısak, nane ve 2 bardak su ekleyip, 10 dakika kaynatın. galatasaray fenerbahçe beşiktaş trabzonspor |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|