Merkeze bağlı Kale Mahallesi'nde bir inşaat firması tarafından yaptırılan 10  katlı binanın araç yolu arazi sahiplerinin yol vermemesi nedeniyle yapılamadı.  Yolu yaptıramayan müteahhit Yakup Güngör çareyi yaklaşık 20 metre yüksekliğinde  164 basamaklı beton merdiven yapmakta buldu.
 Binanın inşaatında çalışan işçiler her gün bu basamakları çıkarak apartmana  ulaşıyor. Apartmanda oturan vatandaşlar ise patika yolu kullanmadıkları  zamanlarda merdivenlerden evlerine ulaşabiliyor.

Yüklenici firma sahibi Yakup Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'de  arsa kıtlığı olduğunu belirterek, ''Bina yapımına başlamadan önce araç yolu için  vatandaşlarla görüşmüştük. Ancak daha sonra araç yolu yapılamadı. Bu nedenle  çareyi merdiven yapmakta bulduk. İlerleyen zamanda binaya ulaşmak için dışarıdan  asansör de yaptıracağız. Ardından ön kısmına 7 katlı apartman yapacağız.''  dedi.
 Binanın kurulu olduğu zeminin çok sağlam olduğunu da söyleyen inşaat işçisi  Recep Duman ise her gün basamakları çıktıklarını ifade ederek, ''Çok  yoruluyoruz. Her gün 164 basamağı birçok kez inip çıkmak zor oluyor. İlerleyen  zamanda asansör yapılacak.'' diye konuştu.
 Üniversite öğrencisi Ayhan Kaya da ilk kez böyle bir bina gördüğünü ve çok  ilgisini çektiğini belirtti. Kaya, ''Çok dikkat çekici bir bina neden bu denli  merdiven ve yüksek bir yerde bina yapıldığını anlayamadım. Ben de üniversitede  inşaat bölümü okuyorum. Ama bu binayı çözemedim. Gerçekten yapanlar çok güzel  düşünmüşler. Çok ilginç oldu.'' dedi.