sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Stil
Okunmamış 06-04-2009, 12:32   #1
Kullanıcı Adı
kelebek35
Standart CHP mayın yasasını AYM'ye götürüyor

CHP, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesini öngören yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle en kısa sürede Anayasa Mahkemesine başvuracak.


CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesini öngören yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle en kısa sürede Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını söyledi.
Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesini düzenleyen yasanın, Anayasaya aykırı olarak Meclisten geçtiğini iddia etti.
Mayın temizleme işinin Milli Savunma Bakanlığınca yapılması ya da Maliye Bakanlığınca ihale yapılması için yasaya ihtiyaç olmadığını ileri süren Okay, ''Yasanın içine özel olarak yap-işlet-devret modeli yerleştirilmiştir. Bu yasa, genel bir yasa olmaktan uzaktır. Bir işe özgü yasa çıkmaz. Yasaların temel özelliği sürekli olmasıdır. Yasalar, bir defa kullanılıp misyonunu tamamlamaz'' dedi.
Okay, mayından temizlenen alanlardaki Hazine taşınmazlarının ihaleyle satılmasının söz konusu olduğunu, bununla ilgili daha sonra düzenleme yapılacağını ifade ederek, yasayla düzenlenmesi gereken konuların yönetmeliğe bırakılmasının yasama tekniğine aykırı olduğunu kaydetti. Okay, ''Yasama tekniğine ve Anayasaya açıkça aykırı olan bu yasa, en kısa sürede Anayasa Mahkemesine götürülecek ve yürürlüğünün durdurulması talep edilecektir'' diye konuştu.

-''ADRESE TESLİM YASA''-
Yasanın, ''adrese teslim bir yasa'' özelliği taşıdığını, AK Parti'nin düzenleme için 2 kez kapalı grup toplantısı yaptığını anlatan Okay, TBMM'ye, ''tek kişinin buyruğuyla yasama faaliyeti yaptırıldığını'' iddia etti.
''AKP, bu yasayla mayın temizleme işinde sınır topraklarını yabancı firmalara teslim eden bir ülkenin iktidar grubu olarak tarihe geçecektir'' diyen Okay, çoğunluk diktası ve lider hegemonyasının, demokrasiye ciddi zarar verdiğini söyledi. Okay, ''Sultanlık anlayışıyla yönetilmesinden, bu ülkenin bir an önce kurtulması lazım'' dedi.





AA
kelebek35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 14:54


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı