sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Stil
Okunmamış 04-03-2009, 01:29   #1
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

Şeftali Kurabiye



Malzemeler :
250 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
1 kase şokella
1 çay kaşığı kırmızı şeker boyası
1 kase toz şeker


Hazırlanışı :
Yumuşamış margarini, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı iyice karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurun.Hamurdan yarım şeftali büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Üzerine basmadan fırın tepsisine dizin.180 derece ısıtılmış fırında beyaz renkte pişirin

Bir kasede şeker boyasını suyla karıştırın.Bir kase boş su hazırlayın.İki kurabiyenin arasına şokella sürüp yapıştırın.Şeftali kurabiyenin bir yanını boyalı suya bir yanını boş suya batırıp toz şekerde yuvarlayıp servis tabağına alın.Arzuya göre üzerlerine birer yeşil yaprak yerleştirerek gerçek şeftali havası verebilirsiniz.

Tarçın Ve Şekerli Elma Kızartması



Malzemeler :
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
140 gr un
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı yağ
800 gr elma
2 limon suyu
60 gr pudra şekeri
3 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kanyak
2 çorba kaşığı şeker (100 gr)
Tuz


Hazırlanışı :
Tereyağı yumuşaması için dışarıda bekletin.Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın.Yumurta sarılarını un, süt, tuz, yağ ve yumuşak tereyağı ile karıştırıp 30 dakika dinlendirin.
Elmaları soyun.Çekirdeklerini çıkarın ve eşit 1 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın.Üzerlerinde limon suyu gezdirin.

Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçın ve kanyakla karıştırın.Elma dilimlerini içinde gezdirin.Geri kalan tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin.

Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın.Bir tavada yağı kızdırın.Elma dilimlerini hamura bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızarttığınız elmaları kağıt havlunun üzerinde bekletip yağını çektirin.Son olarak elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şeker serpin.

Tavuk Kroket



Malzemeler :
1 Adet tavuk göğsü
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 Adet yumurta
1 cay bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
4-5 Adet patates
3 Adet domates
1 Adet patlıcan
1 adet sivri biber
Tuz,
karabiber,
yenibahar


Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın.Eti kemiğinden ayırıp dideleyin.Küçük küçük doğrayıp içine 1 adet soğan rendesini ekleyin.Bayat ekmek içini ufalayın ve maydanozu kıyın.2 adet yumurtayı kırıp, tuz ve baharatları ayarlayarak yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın.Köfteleri önce galeta ununa sonra çıpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın.Biberi bütün olarak kızartın.Patlıcanları küp küp doğrayın

Tuz serpip karıştırın.10 dakika sonra yıkayıp suyunu süzerek kızartın. Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, hafifçe kızartın.Köfteleri yanında kızarmış sebzelerle birlikte servis yapın.

Ton Balığı Köftesi



Malzemeler :
• 1 kutu 300 gramlık ton balığı
• 1 adet ufak soğan
• 5 adet kepekli ekmek içi
• 1 Adet yumurta
• Yarım demet maydanoz
• Bir buçuk su bardağı un
• Kızartmak için:Sıvıyağ

Hazırlanışı :
Ton balığının yağını süzdürün.Soğan, kepekli ekmek içi, 1 yumurta ve maydanozla birlikte robotta karıştırın.Hazırlanan köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp,elinizde yassılaştırın.Yağı kızdırın.Köfteleri una bulayıp,kızgın yağa atın.Çevirerek iki tarafını da kızartın.Dilerseniz yeşillikle servis yapın.

Tonbalıklı Ve Sebzeli Makarna

Malzemeler :
1 paket makarna
1 adet iri havuç
3-4 Adet domates
1 kutu ton balığı
1 kutu konserve mısır
Mısırözü yağı
Tuz,
karabiber


Hazırlanışı :
Makarnayı haşlarken diğer tarafta rendelenmiş havucu tavada mısırözü yağıyla birlikte biraz kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesleri ilave edin,bir süre daha pişirin.Tuzunu ve karabiberini ilave ettikten sonra altını kapatın

Makarnayı haşlayıp,süzdükten sonra sosu ilave edin.Tonbalığı ve konserve mısırı da ilave edip,iyice karıştırın.Hem çok lezzetli hemde yapımı çok kolay çocukların bayılacağı bir yemek oluyor.


Üç Katlı Jöle


Malzemeler :
2 paket vişneli jöle
10 adet sade bisküvi
3 kaşık katı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker



Hazırlanışı :
Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.Soğuk suyla ıslatılmış kalıba jölenin 1/3 'ü boşaltın.Kıvam alana kadar buzlukta bekletin(çok fazla buzlukta tutarsanız donabilir ).Her tarafı jöle kıvamı alınca buzluktan alın.Kalan jölenin yarısını ,şekerle iyice karıştıdığınız yoğurda ilave edip kalıba dökün ve tekrar buzluğa koyun

Aynı işlem tekrarlandıktan sonra kalan jöleyi ufalanmış bisküvi ile karıştırıp kalıba dökün.Artık buzluğa değil buzdolabınıza koyduğunuz tatlınızı en az 5 saat bekletin.Servis yapmadan önce bıçak yardımıyla kalıbı jöleden ayırın ve içi sıcak su dolu bir kaba oturtup birkaç sn.bekletin.Ters çevirip düz bir tabağa servis yapın.




Vanilyalı Waffle



Malzemeler :
• 6 çorba kaşığı tereyağı
• 250 ml tam yağlı süt
• 160 gr un
• 3 paket vanilya
• 4 yumurta
• 3-4 adet sert elma
• 2-3 çorba kaşığı limon suyu
• 4 çorba kaşığı tozşeker
• 4 çorba kaşığı
• Elma suyu
• 1 çorba kaşığı pudra şekeri
• Ayrica: Waffle yapmak için ızgara

Hazırlanışı :
Bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritip süt, un, vanilya ve yumurtalarla karıştırın. Waffle' ın yumuşak olmasını istiyorsanız yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta aklarını köpürünceye kadar çırpın ve en son olarak karışıma ilave edin.
Waffle ızgaralarını yağlayın. Arka arkaya altın sarısı renginde waffle pişirin. Bu arada elmaları soyup dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin. Dilimlere limon suyu damlatın. Şekeri bir tavada kahverengileşince kadar pişirin. Şeker erirken karıştırmayın. Kalan tereyağı, elma ve elma suyunu ilave edin. Şeker tamamıyla eriyince kadar dikkatlice ve yavaşça karıştırın. Elmalar ve şeker tamamen harmanlanana kadar karıştırmayı sürdürün.
Vanilyalı waffel' lara pudra şekeri serpin ve elmalarla birlikte servis yapın

Vişneli Serin Pasta


Malzemeler :
2 paket bebe bisküvisi
3 su bardağı süt
2 paket vailyalı puding
3,5 su bardağı vişne suyu
yarım kg vişne


Hazırlanışı :
1 paket bebe bisküvisini büyük bir tepsiye dizin,üzerine 3 bardak sütle pişirdiğiniz pudingi dökün.Tekrar bisküvi dizin üzerine bolca vişne dizin
kalan pudingi vişne suyu ile pişirip üzerine dökün.3-4 saat soğutup servis yapın.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 22:35


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı