![]() |
![]() |
#32 |
![]() ***Habeş Necaşisi Ashame, kendisini Hak dine davet eden Amr bin Ümeyye’ye şu cevabı verdiğini: “Ben Hz. Muhammed’in ehl-i kitap tarafından beklenen Ümmi bir Peygamber olduğuna şehadet ediyorum. Musa’nın “eşeğe binen bir peygamber(Hz. İsa) geleceğine dair verdiği müjde, İsa’nın deveye binen bir Peygamber geleceğine dair vermiş olduğu müjde gibidir.”
***Peygamber(asm)’ın Yemame’den bir yalancı peygamber(Museylime-i Kezzap) çıkacağını şöyle haber verdiğini: “Yemame’den yalancı bir Peygamber türeyecektir. Ama eninde sonunda öldürülecektir.” Sahabelerden biri; “Onu kim öldürecektir?” diye sorunca, Efendimiz(SAV): “Sen ve arkadaşların öldüreceksiniz” buyurdu.. *** Allah Resulü(ASM)’ın Mekke fethi için hazırlık yaparken şöyle yalvardığını: “Allah’ım, ansızın varıp bastırıncaya kadar Kureyşlilerin casus ve habercilerini tut. Ve onları görmez, işitmez kıl.” *** Resul-i Ekrem (SAV)’in hicret sırasında sığındıkları mağaranın isminin “Athal” olduğunu… *** Aralarında geçen bir küçük tartışmada Hz. Ömer’in Hz. Abbas’a; “Sus ey Abbas! Vallahi babam Hattap sağ olup da Müslüman olsaydı, ona, senin Müslüman olduğun gün Müslüman oluşuna sevindiğim kadar sevinmezdim. Zira biliyorum ki, Resulullah(SAV) da babam Hattap Müslüman olsaydı, senin Müslüman oluşuna sevindiği kadar sevinmezdi” dediğini… ***Yalancı Peygamber Museylime’nin peygamberliğini ilandan evvel Ben-i Hanife heyetiyle geldiği Medine’de Resul-i Ekrem’den(SAV), idaresi altında bulunan mıntıkalardan bir kısmının idaresi kendisine bırakmasını istediğini… Allah Resulü(ASM) ise elindeki hurma dalından değneği göstererek; “ Elimdeki değneği bile istesen onu dahi sana vermem” cevabını verdiğini… ***Peygamber(SAV) Tayy kabilesi heyeti ile gelen Zeydül Hayr isimli şahsı çok sevdiğini ve: “Bana Araplardan her kimin hayırlı olduğu söylenip de bilahare yanıma gelerek, kendisini gördüğümde, hakkında söylenen sözlerin abartıldığını anlardım. Yalnız Zeydül Hayr bundan müstesnadır. Onun hakkında söylenenler onun iyiliklerini tam olarak ifade edebilmiş değildir” buyurduğunu… KAYNAKLAR 1-Son Peygamber- Prof. Dr. Muhammed Ebu Zehra- Kitabevi Yayınları- İst–1997 2-Büyük İslam İlmihali- Ömer Nasuhi Bilmen- Bilmen-Çelik Yayınları |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|