Gazeteci-Yazar Hasan Cemal, CNNTürk canlı yayınında Deniz Gezmiş'in yaptığı bir soygunla ilgili nasıl "yalan haber" yaptığını itiraf etti.
CNN Türk'te Deniz Gezmiş’in tartışıldığı 'Tarafsız Bölge' isimli programa katılan Gazeteci-Yazar Hasan Cemal, yine ilginç bir itirafta bulundu.
Hasan Cemal, programda Deniz Gezmiş'i anlatırken, Deniz Gezmiş'le alakalı yanıltıcı bir haber yaptığını kendi ifadeleriyle şöyle aktardı:
"Deniz Gezmiş'in arkadaşları Ankara Emek'teki İş Bankası'nı soymuşardı. Deniz Gezmiş de eylemde değilse bile bu konunun içindeydi. Nurhak dağlarındaki silahlı mücadeleye parasal destek sağlamaktı amaçları. Biz o zaman 'Devrim' gazetesini çıkartıyorduk. Ben Deniz Gezmiş'in ağzından; soygunla ilgisinin bulunmadığını anlatan bir bildiri yayınladım."
Hasan Cemal, daha önce de yazdığı kitabında Cumhuriyet gazetesinin darbeyi nasıl teşvik ettiğini ayrıntılarıyla kaleme almıştı.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.