![]() |
![]() |
#1 |
![]() deniliyor ki : "ahlakin devamli bir tarifi ve yasama sekli olamaz. kimine göre ahlakli bir davranis, baska birisine göre ahlaksizlik olabilir.
bir cemiyetin cogunlugunun yasama sekli ne ise ahlak odur" ... tabii ki bu degerlendirme müslümanca degildir! yahudi kökenli bir tesbittir. müslümanlar ulu orta söylenen fikirlerin tesirinde kalamazlar... hele dinimizle hic ilgisi olmayanlari hic tanimazlar. müslümanlarin bütün meselelerinde bas vuracaklari iki ana kaynagi vardir: 1--Allah`in kitabi Kur`an-i Kerim 2--Peygamberimizin söz fiil ve takrirleri demek olan Sünnet-i Seniyye`dir... müslümanin ölcüsü bu iki kaynaktir. müslümana Allah ve Hazreti Muhammed yeter. baska kimsenin görüsüne ihtiyaclari yoktur. bir fikir, Kur`an`imiza ve sevgili Peygamberimizin hadislerine uygun düsünüyrsa kabul ederiz. aksi taktirde reddederiz. müslümanin tavri bu kadar acik ve kesindir! ahlak denilince İslam ahlakini, peygamberimizin ahlakini anliyoruz. yüce Peygamberimiz söyle buyuruyor: "bana en yakininiz ve en sevimliniz, ahlaki güzel olandir" (tirmizi) "ben ancak güzel ahlaki tamamlamak icin gönderildim" (beyhaki) "kiyamet günü teraziye konulan en agir sey Allah ´tan korkup kötülülerden sakinmak ve bir de güzel ahlaktir." (Ebu Davud) "müminlerin iman yönünden en olgun olani , ahlaki en güzel olanidir." (tirmizi) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|