![]() |
![]() |
#11 |
![]() HAK CİHANA DOLUDUR Hak cihana doludur Kimseler Hakk'ı bilmez Onu sen senden iste O senden ayrı olmaz Dünyaya inanırsın Rızka benimdir dersin Niçin yalan söylersin Çün sen dediğin olmaz Ahret yavlak ıraktır Doğruluk key yaraktır Ayrılık sarp firaktır Hiç varan geri gelmez Dünyaya gelen göçer Bir bir şerbetin içer Bu bir köprüdür geçer Cahiller onu bilmez Gelin tansık edelim İşin kolayın tutalim Sevelim sevilelim Dünyaya kimse kalmaz Yunus sözün anlarsan Manasını dinlemez Sana bir dirlik gerek Burda kimsen kalmaz YUNUS EMRE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Sonsuzluk Kervanı, "peşinizde ben, Üç ayakla seken köpeğim!" Bastığınız taş taş öpeim; Bir kırıntı yeter , kereminizden! Sonsuzluk Kervanı , peşinizde ben ... Gidiyor , gidiyor , nurdan heykeller... Ufuk , önlerinde bayrak kulesi. Bu gidenler , Altun Kol Silsilesi; Ölçüden ahenkten daha güzeller. Gidiyor , gidiyor ,nuradn heykeller... Sonsuzluk Kervanı , istemem azat ! Köleniz olmakmış gerçek hürrüyet Ölmezi bulmaksa biricik niyet; Bastıgınız yerde ebedi hasat. Sonsuzluk Kervanı ,istemem azat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() ELHAMDÜLİLLAH Haktan gelen şerbeti içtik elhamdulillah Şol kudret denizini geçtik elhamdulillah Şol karşıki dağları meşeleri bağları Sağlık safalık ile aştık elhamdulillah Kuru idik yaş olduk kanatlandık kuş olduk Birbirmize eş olduk uçtuk elhamdulillah Vardığımız illere şol safa gönüllere Halka tapduk manisin saçtık elhamdulillah Beri gel barışalım yad isen bilişelim Atımız eğerlendi estik elhamdulillah İndik Rum'u kışladık çok hayır şer işledik Uş bahar geldi geri göçtük elhamdulillah Dirildik pınar olduk irkildik ırmak olduk Artık denize dolduk taştık elhamdulillah Taptuğun tapusuna kul olduk kapusuna Yunus miskin çiğ idik piştik elhamdulillah Yunus Emre HAK ÇALABIM Hak çalabım hak çalabım sencileyin yok çalabım Günahlarımız yarlığa ey rahmeti çok çalabım Ben eydürem kim ey gani nedir bu derdin dermanı Zinhar esirgeme beni aşk oduna yak çalabım Kullar senin sen kulların günahları çok bunların Uçmağına koy bunları binsinler burak çalabım Ne sultan ne baylardasın ne köşk ü saraylardasın Girdin miskinler gönlüne edindin durak çalabım Ne ilmim var ne taatım ne gücüm var ne takatım Meğer senin inayetin kıla yüzüm ak çalabım Yarlığağıl sen Yunus'u günahlı kulların ile Eğer yarlıgamaz isen key katı firak çalabım Yunus Emre |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() AFFET ALLAH’IM BENİ! Düşmeden kara toprağa, Affet! Allah’ım beni. Kalmadan elden ayağa, Affet! Allah’ım beni. Şah-ı Ekber Resul’üne, Bir tanecik Sevgili’ne, Layık olamadım Sana, Affet! Allah’ım beni. Günahlarım derya kadar, Sevaplarım zerre kadar, Pişmanım; geldim Sana, Affet! Allah’ım beni. Nefsimden kurtulamadım, Kulluğumu yapamadım, Tevbe edip geldim Sana, Affet! Allah’ım beni. Kapında kul olamadım, Bağında gül olamadım, Aşkın ile solamadım, Affet! Allah’ım beni. Kusurlarla doldu kalbim, Doldukça öldü kalbim, Boyun büküp geldim Sana, Affet! Allah’ım beni. Ağla ey göz, durma ağla, Özünü bir tek Hakk’a bağla, Muhtacım Hatem-ül Şah’a, Affet! Allah’ım benim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() SONSUZ NUR Sonsuz bir nura yolculuk Sadece Allah için yollara düşmek Bir secdemiz dünyaya yağan nur yağmuru sanki Bulutlar ise gökyüzünde kapıları açan melekler Dualarımız senin için Sen olunca gece gündüz yok bizim için Her an sevmek Her dakika gönlümüze söylemek güzelliğini Kerimsin her an kalbimizde Bir ikramın evrene sığmaz Seni sevmek cenneti sığdırmak dünyamıza Sultanını sevmek sana ulaşmanın ilk adımı Üzüntümüz bir an dalgınlığımızdır Ve bunu için yaptığımız günahlardır boynumuzu saran Biliriz ne kadar bağışlayıcı olduğunu Affet Affet Ya Rab Et ki Dinsin bu aciziyetimiz Yaklaşsa da ölümümüz Korkumuz olmasın Çünkü senin için dualarımız var yıllardır Sana kavuşmak hasretimizi dindirir Ya Rab |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|