MERSİN'de, Halifeliğin kaldırılışının 86'ncı yıldönümü nedeniyle bir araya gelen yaklaşık 100 CHP'li kadın, kara çarşafı yırtarak, Cumhuriyet'e sahip çıktıklarını söyledi.
Mersin'deki Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Evi önünde toplanan CHP'li kadınlar, yanlarında getirdikleri kara çarşafı açtı.
Yerel seçimler öncesi çarşaflı seçmenlere rozet taktıran CHP'nin İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel, bugünün aynı zamanda Şeriye ve Evkaf Vekaleti'nin kaldırılarak yerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kurulmasının, aynı zamanda Erkan-ı Harbiye-i Umumiye Vekaleti'nin yerine Genelkurmay Başkanlığı'nın da kuruluşlarının 86'ncı yıldönümleri olduğunu söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk'e şükran borçlarını sunmak için bir araya geldiklerini belirten Ongunsel, “Ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit edenlere karşı birlik olmaya, devrimlerimize sıkı sıkı sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Ongunsel'in konuşmasının ardından, CHP'li kadınlar, yanlarında getirdikleri kara çarşafı dört bir yanından çekiştirip yırttı, parçalarını yere atıp ayaklarıyla da ezdi.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.