sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Ekonomi
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi Forumları Okundu Kabul Et


Ekonomi Ekonomi ile ilgili haber,yorum ve araştırmalar bu bölümde.

 
 
Seçenekler Stil
Okunmamış 11-21-2008, 16:07   #1
Kullanıcı Adı
ALONE53
Standart İMKB dipsiz kuyu gibi

İMKB dipsiz kuyu gibi

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...psiz-kuyu-gibi
Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi sonrasında dolar-YTL kotasyonlarının yükselmesi ve yurtdışı borsalardaki olumsuz havanın etkisiyle yabancı çıkışının devam ettiği İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda satıcılı seyir yaşandı.



Endeks, yüzde 3'ü aşkın değer kaybıyla 21 Eylül 2004'ten bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. 20 bin 912 puana kadar gerileyen endeks, 21 bin 228 puandan kapandı. Dünkü yüzde 3,2'lik düşüşle birlikte dört günlük kayıp yüzde 16,51'e ulaştı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, çarşamba günü gecelik borçlanma faizini yüzde 16,75'ten yüzde 16,25'e, borç verme faizini ise yüzde 19,75'ten yüzde 18,75'e düşürdüğünü açıkladı. Beklentilerin olumsuz olduğuna vurgu yapan Meksa Yatırım Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, İMKB'deki aşağı yönlü hareketin bir süre daha devam edebileceğini vurguladı ve "20.500 ve 20.150 puanlarda destek oluşabilir. Bu seviyeler kırılırsa 19.000 puanda da destek var. Algılamalardaki olumsuzluğa bakılırsa bu seviyelerin test edilmesi mümkün görünüyor." diye konuştu. Amerikan borsaları, yatırımcıların ekonomide uzun sürecek bir küçülmeye hazırlanmaları ve otomotiv sektörü yöneticilerinin devlet yardımı olmaması halinde sektörün büyük bir felakete uğrayacağı yönündeki açıklamalarıyla düşerek son 5,5 yılın en düşük seviyelerine ulaştı. Dow endeksi Mart 2003'ten beri ilk defa 8 bin seviyesinin altında kapandı. Asya borsaları global resesyonun beklenenden daha kötü geçebileceği yönündeki verilerle büyük çaplı düşüşlerle son 5,5 yılın en düşük seviyelerine ulaşırken, petrol varil başına 48 dolar seviyesine indi. Yatırımcılar son olumsuz verilerden sonra küçülme ve piyasalarda düşüş yönündeki pozisyonlarını koruyorlar. Fed'in ABD'nin büyüme verilerini aşağı yönlü revize etmesi, ABD tüketici fiyatlarının geçen ay rekor seviyede düşmesi ve Japonya'nın ekim ihracatının son yedi yılın en düşük düzeyine inmesi bu yöndeki işaretler.
ALONE53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 16:53


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı