![]() |
![]() |
#11 |
![]() Kızılcık Reçeli Tarifi
Malzemeler 2 kg kızılcık 1 poşet (hazır paket) Reçelyap 1 kg toz şeker Yapılışı*2 su bardağı suyu Kızılcıkları yıkayıp üzerine ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kaynatarak pişirin ve ocaktan alın. Soğutup kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz kızılcık püresini bir tencereye alın. *Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın. *Bu karışımı kızılcık püresinin üzerine dökün ve kuvvetli ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencere kaynama başlıyınca 2 dakika süreyle daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kaynama başladığında ateşi kısın ve 4-5 dakika daha kaynatın. *Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. aaaal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|