| Melancholy | 
			02-09-2011 01:27 | 

Seçim vaatlerinde müthiş düello !   

"Sosyal güvencesi olmayan 50 bin vatandaş ev sahibi yapılacak."
CHP’nin “aile sigortası”, “yoksula düzenli maaş vaadi”, “kömür yerine bedava doğalgaz” söylemi AK Parti’yi harekete geçirdi. 
 YARDIMLAR TEK ÇATIDA TOPLANIYOR 
 Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında,  beraberindeki gazetecilere yardımlar için geliştirdikleri yeni  projelerini anlattı. Yazıcı, ‘Sosyal Yardım ve Hizmet Başkanlığı’  kurularak sosyal yardımların tek çatı altında toplanacağını belirterek,  “Yeşil kart, 65 yaş yaşlılık aylığı gibi bütün sosyal politikalar,  özürlüler hariç tek çatı altında toplanacak” dedi. Yıl içerisinde  tamamlanması öngörülen ‘Bütünleşik Sosyal Hizmet Projesi’ çalışmasıyla  Türkiye’nin hane ölçeğinde yoksulluk haritası çıkarılacağını anlatan  Yazıcı, “Böylece sosyal güvenceden yoksun vatandaşlar sınıflandırılacak.  Çünkü herkes aynı derecede yoksulluk içerisinde değil. Veri tabanı  sayesinde kimin hangi kurumdan ne tür yardım aldığı ortaya çıkacak. Bu,  haksız yardımı önleyecek. Artık vatandaşa ‘Asgari Geçim Yardımı’ ismi  altında yardım yapacağız” dedi. 
 ‘HİBE DEĞİL’ 
 Yazıcı, seçim öncesi ‘konut bombası’nı da şöyle açıkladı: “Toplu Konut  ile yeni protokol yaptım. 12 bin konut sayısını şimdi 50 bine çıkardık.  Bu konutlar ‘hibe’ olarak verilmeyecek. Bazı yerlerde 2 artı 1, bazı  yerlerde 1 artı 1 şeklinde olacak. Peşinat ve faiz olmayacak. Devlet,  sosyal güvenceden yoksun, muhtaç vatandaşları başını sokacakları eve  kavuşturacak. Konutların bedelini ödeme şartı var. Vatandaş iş bulduktan  sonra 100 lira aidatla bunu ödeyecek. Ölene kadar iş bulamazsa da  devlet bunu yapacak.” 
 ‘Çıkınında varsa ver’ 
 Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dar gelirliye maaş  müjdesinin de kaynağı olmadığını savundu. Bakan Yazıcı “Nereden bulup  vereceksin? Eğer öyle bir kaynak varsa verirsin. Bizim bilmediğimiz bir  kaynak varsa, çıkınında varsa ver. Sayın Kılıçdaroğlu, herhalde bir  dönem ezkaza iktidara gelirsek diye düşünüyor. Ne var ne yoksa millete  dağıtıp çekip gidecek. Türkiye’nin imkânları belli” dedi. 
 GAZ VAR DA DAĞITMADIK MI? 
 CHP’nin ‘kömür yerine bedava doğal gaz’ söylemini de eleştiren Yazıcı,  “Keşke ülkemizde doğal gaz olsa da, vatandaşa dağıtsak. Yoksul  vatandaşın evinde doğalgaz tesisatı yok ki dağıtalım. Biz doğalgaza  rağmen kömür veriyoruz izlenimi yaratılıyor” diye konuştu. 
 Haberturk 

|