| Melancholy | 
			07-24-2010 14:00 | 

Erdoğan; Eğer partim ikinci çıkarsa bırakırım !   

Başbakan Erdoğan Bursa’da iddialı konuştu                     
                                  Başbakan Erdoğan, Bursa'da iddialı konuştu: Partimin ikinci  çıktığı yerde başbakanlığı bırakırım

Bursa'da Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu’nun açılışında konuşan  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik konusuyla ilgili muhalefetin  eleştirilerine yanıt verdi. 
     BAŞBAKANLIĞI BIRAKIRIM
     Erdoğan, “İşsizliği engellerim, sıfırlarım diyen babayiğit varsa O  sihirli değneğini ortaya koysun onu uygulayalım. Eğer bu ülkeyi  seviyorlarsa koysunlar. Eğer biz de bunu uygulamıyorsak gitsin vatandaşa  söylesinler. Hiç gerek yok. Şu anda başbakan sıfatıyla huzurunuzdayım.  Partimin ikinci sırada çıktığı yerde ben başbakanlığı bırakırım” dedi.
     Başbakan Erdoğan, Yalova'daki programını tamamladıktan sonra  helikopterle Bursa’ya geldi. Helikopterin indiği Afet Koordinasyon  Merkezi’nden kent merkezine geçen Başbakan Erdoğan, Bursa Büyükşehir  Belediyesi ile ünlü modacı Faruk Saraç işbirliğiyle restore edilen  kentin önemli anıtsal yapılarından biri olan Fabrika-i Hümayun ‘Faruk  Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katıldı. 
     Eylül ayında 400 öğrenci ile eğitime başlayacak okulun açılışında  konuşan Faruk Saraç, böyle bir hizmet yapmaktan duyduğu mutluluğu dile  getirerek, törene katıldığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a  teşekkür etti.
     Törende konuşan Başbakan Erdoğan tarihi bir eserin bu hale  getirilmesinden dolayı çok duygulandığını belirterek, “Hani küllerinden  doğan millet olma özelliğimiz var ya. Yine burada küllerinden doğan bir  eser ortada. Böyle bir okulu Bursa’ya ve millete kazandıran sanatçı  dostumuza ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
     Salı günü Ankara’da çok önemli bir projenin startını verdiklerini  vurgulayan Başbakan Erdoğan, Ulusal Mesleki Eğitim Merkezleri’nin  Çalışma, Milli Eğitim, TOBB, TOBB Üniversitesi işbirliği ile hayata  geçirildiğini söyledi.
     SADECE YÖK’ÜN AKTÖRLERİ DEĞİŞTİ
     Başbakan Erdoğan, mesleki eğitimin ideolojik yaklaşımlarla çok ciddi  şekilde örselendiğini belirterek, “Bunun yanında çağı yakalayamayan  müfredat, yetersiz altyapı ve özel sektör kamu işbirliğinin yeterince  sağlanamaması sonucu mesleği eğitim özel sektörün ihtiyacını  karşılamaktan uzak kaldı. Altı yıl boyunca ızdırap çektirdiler. Siz adım  atacaksınız çivi çakacaksınız. Ama birileri gelip önünüzde bariyer  oluşturacak. On gençten birini okula gönderiyorsunuz İnsaf. ‘Bunun  sayısını artırmamız gerekiyor’ diyoruz. ‘Diğerlerinin girmesi gerekiyor’  dedik. ‘Olmaz’ dediler. Şimdi nasıl oldu ? Aynı YÖK. Sadece YÖK’ün  aktörleri değişti. İstediğiniz kadar iyi senaryo hazırlayın, başarılı  aktör yoksa o senaryo başarısız olur. Senaryo eksik olur ama aktör  başarılıysa senaryo başarılı sonuç alırsınız. İnşallah bu tabloyu  tersine çeviriyoruz. Her yıl 200 bin kişi modern ve altyapısı olan  okullarda eğitim görecek. Özel sektörde staj yapacak. Bu kursiyerlerden  yüzde 90’ı, TOBB kuruluşları tarafından istihdam edilecek. 5 yılda 1  milyon işsizin kalifiye eleman olarak iş bulması sağlanmış olacak. Ne iş  olursa yaparım dönemi artık geride kalmıştır. Bundan vaz geçeceğiz.  Onun için burası çok anlamlı ve o yüzden beni çok duygulandırdı. Devamlı  İtalya, İtalya. Neden İtalya. İşte benim ülkemden tasarımcısı da  çıkacak. Burada kumaşların dokunduğunu göreceksiniz. Bursa Türkiye’de  ipeğin merkezi ama kimse tanımaz. Burası bunu başaracak” dedi. 
     Yalova'da açılışını yaptığı karbon elyaf tesisleri hakkında da  bilgi veren Başbakan Erdağan, işsizliğin milli bir mesele olduğunu  belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
     “İşsizin umudunu istismar ederek dünyanın, ülkenin, ekonominin  gerçeklerini hiçe sayarak işsizlikle mücadele edilmez. İşsizlikle  mücadele uzun sürede sağlam basan kararlı projelerle gerçekleşir.  ‘İşsizliği engellerim, sıfırlarım’ diyen baba yiğit varsa, o sihirli  değneğini ortaya koysun onu uygulayalım. Eğer bu ülkeyi seviyorlarsa  koysunlar. Eğer biz de bunu uygulamıyorsak gitsin vatandaşa söylesinler.  Hiç gerek yok. Şu anda başbakan sıfatıyla huzurunuzdayım. Partimin  ikinci sırada çıktığı yerde ben başbakanlığı bırakırım. Bakın bu kadar  açık ve samimi konuşuyorum. Çıksınlar desinler ki, böyle böyle ama ne  diyorlar ‘Yok öyle, biz oraya geldiğimizde onu açıklayacağız’ tezgah da  bu. Benim milletimi bu tezgahı yutmuyor. Çünkü sizi zaten oraya  getirmeyecek. Anahtar dağıttınız bu anahtarların netice vermediği ortaya  çıktı.”
     İŞSİZLİK DAHA DA DÜŞECEK
     Küresel kriz döneminde Amerika’da işsizliğin yüzde 10’lara tırmandığını  hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Türkiye yüzde 12’de. Daha da düşüyoruz.  Daha da düşeceğiz. ‘Üç- dört puan düşecek’ dedim herkes dalga geçmeye  başladı. Üç puanı düştü, dörde gidiyoruz. Mayıs haziran temmuz aylarını  duyduğunuzda nasıl düştüğünü göreceksiniz. Teğet geçtiğini  söylediğimizde de aynı şeyi söylediler. Teğetten de çok farklı oldu. Onu  da hocalarım bulacaklar teğetten çok daha az dokunarak geçen ne varsa.  Onu öğrenelim onu anlatalım” dedi. 
     Bu arada, Başbakan Erdoğan, törenin yapılacağı Fabrika-i Hümayun  binasına gelmeden önce işçiler süpürgelerle kürsünün bulunduğu alanı  temizlediler.
 ensonhaber   
	 |