| Melancholy | 
			07-22-2010 20:40 | 

AKP'nin sloganı Ahmet Kaya şarkısı   

AK Parti, 12 Eylül referandumuna ilginç stratejiler belirleyerek  hazırlanıyor.  
 AK Parti MKYK, dünkü toplantısında  referandum çalışmalarını masaya yatırdı. Toplantıda,  Ahmet Kaya’nın seslendirdiği “Şafak Türküsü”nün   kampanyada  kullanılması kararlaştırıldı.
 Başbakan Erdoğan, önceki gün parti grup toplantısındaki konuşmasında, 12 Eylül darbesi sonrasında idam edilen solcu genç Necdet Adalı için Nevzat Çelik’in kaleme  aldığı şiirin ilk iki kıtasını okumuştu. 
 Toplantıda alınan bazı kararlar şöyle: * Ana  slogan, “Sevdamız Millet; Oyumuz Evet” olarak belirlendi. “Her Evet;  Demokrasiye Evet; Özgürlüğe Davet” sloganı kullanılacak. 
 * Kampanya rengi için “beyaz”da karar  kılındı. İlan panolarında beyaz zemin üzerinde “evet” mührü bulunan  afişler kullanılacak. 
 * Gelecek haftadan itibaren “evet” isimli, Anayasa değişikliklerinin  anlatıldığı haftalık bir gazete çıkarılacak.  Gazete ücretsiz dağıtılacak. 
 * Ramazan’da sahura kadar, vatandaşlara Anayasa değişikliği anlatılacak. 
 * Zurnadan kemençeye, Anadolu’nun farklı  çalgılarıyla seslendirilen özel bir “evet”  şarkısı hazırlandı. Ayrıca, Başbakan’ın sesinden, “Söz Milletin; Karar  Milletin” gibi ifadelerin yer aldığı remiksler kullanılacak. 
AK Parti referandum sloganları  
 AK Parti, Anayasa değişikliği için 12 Eylül referandumuna ilginç  stratejiler belirleyerek hazırlanıyor. Parti, 26 maddelik Anayasa  değişikliğini meydanlarda seçmene “26 Öykü” ile anlatacak.
 AKP’nin referandum sloganı, “Sevdam millet, kararım evet” olurken, 26  maddelik Anayasa değişikliği 26 ayrı insan öyküleriyle anlatılacak.  Referandum için hazırlanan şarkı Türkiye’yi  anlatacak. 
 Afişler ve reklamlarla da anlatılacak olan Anayasa değişikliği için sade  ve duru bir dil kullanımına özen  gösterilirken, söylemlerde özgürlük, adalet  ve demokrasi ağırlıklı "davet" dili kullanılacak. 
 AKP MKYK toplantısı Başbakan Erdoğan  Başkanlığı’nda toplanarak, 12 Eylül’de yapılacak referandum için son hazırlıklar gözden  geçirildi. 
 Anayasa değişikliği halka anlatılırken, nasıl bir dil kullanılacağı, halka nasıl hitap edileceği, şarkı  sözlerinde neye dikkat çekileceği tek tek ele alındı. 
 26 MADDE 26 ÖYKÜSÜYLE ANLATILACAK 
 AKP, 26 maddelik Anayasa değişikliğini meydanlarda “26 Öykü” ile  anlatacak. Her maddenin bir insan öyküsü olacak. 
 Kadınlarla ilgili düzenlemeler, şiddet gören kadınların hikayesiyle ve  kadınların dilinden anlatılacak. İnsan figürü ön plana çıkarılacak.  İnsan hakları ve özgürlükler yine geçmişte  Avrupa İnsan Haklarına konu olan olaylardan seçilecek ve burada da insan  öyküsü olarak dile getirilecek. 
 Anayasa’nın geçici 15. Maddesi ise Başbakan  Erdoğan’ın grup konuşmasına benzer idam edilenlerin hayat  hikayeleriyle anlatılacak. 
 İdam edilen ailelerin yakınları ikna edilmeye çalışılacak. İkna edilen  bir aile mensubu ya da o dönemi yaşayan canlı tanıklar meydanlar da 12  Eylül’ü anlatacak. 
 Sloganlar, afişler ve reklamlarda “Özgürlük,  adalet ve demokrasi” söylemleriyle "davet" diliyle anlatılacak” 
ŞARKI SÖZLERİ YAZILIYOR
 AKP, referandum için yeni  şarkı sözleri yazdırıyor. Şarkı Türkiye’yi  anlatacak. Şarkı klipler eşliğinde 81 ilin görüntüleriyle  halka sunulacak.  
SEVDAM MİLLET KARARIM EVET  
 AKP’nin, referandumda kullanacağı sloganlar  da belli oldu. 
AKP’nin belirlediği sloganlar şöyle:  
 Sevdam millet, kararım evet, 
 Her evet demokrasiye evet, özgürlüğe davet, 
 Söz sende, en güzeli karar sende. 
Milliyet    
	 |