sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Türkiye ve Dünyadan Haberler (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Castro: İsrail, İran’ı vuracak (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=73412)

Melancholy 06-09-2010 17:32

Castro: İsrail, İran’ı vuracak
 
Castro: İsrail, İran’ı vuracak



Küba lideri Fidel Castro’dan İsrail iddiası

Castro, gemi saldırısının ardından gerilen ikili ilişkilerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.


Yerel basınla internetteki Cubadebate.cu adresinde yayımlanan yazısında Castro, İran'a yeni yaptırımları oylaması beklenen BM'nin “olayların akışını değiştiremeyeceğini” ifade etti ve “çok kısa bir süre sonra İsrail'i yöneten aşırı gericiler İran'ın direnişine çarpacak.


Başka türlü düşünülemez
İsrail de, ABD tarafından yaratılan dikkate değer nükleer gücünü bağımsızca harekete geçirmek ve kullanmaktan çekinmeyecek. Başka türlü düşünmek gerçeği inkardır” ifadesini kullandı.


İsraillilerin, “İran'ın uranyumun bir kısmını zenginleştirdiği tesisleri yıkmayı deneyeceklerinin açık olduğunu” söyleyen Castro, “İsrail'in Gazze'ye yardım götüren insani yardım filosuna saldırdığı zamanki gibi, yani her zamanki gibi, faşist fanatizmle hareket edeceği açıktır” dedi.

Fidel Castro, iktidarı sağlık nedenleriyle kardeşi Raul Castro'ya devrettiği 2006'dan beri halka görünmedi. Küba, 1962'den beri Amerikan ambargosu altında bulunuyor ve 1973'ten beri İsrail ile diplomatik ilişki yürütmüyor .

ensonhaber


Saat: 07:19

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2026