sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Sebze-Et yemekleri (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=220)
-   -   Etli Taze Bamya (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=6741)

alfonzo28 01-17-2008 21:05

Etli Taze Bamya
 
MALZEMELER
yarım paket margarin
yarım kilo kuşbaşı et
1 kilo taze bamya
1 çay bardağı sirke
3 orta boy domates
2 baş soğan
7 limon
tuz

HAZIRLANIŞI
Bamyaları yıkayıp, kurulayın. Sap kısmını bir keskin bıçakla külâh gibi incecik alın. Lezzet vermesi için uçlarından biraz kesin. Bir kez daha yıkayıp süzün.
Iki çorba kaşığı tuz, bir çay bardağı sirkeyle iyice karıştırıp bir kenara dinlenmeye bırakın. Irice çentilmiş soğanı, margarinini ve eti tencereye koyup kavurun. Etler yumuşasın, biraz yumuşayınca sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayın, süzün, kabuklarını çıkartıp kuşbaşı doğradığınız domateslerle harmanlayıp ete katın. Suyunu, tuzunu kontrol edin. Bir limonun suyunu, limon büyükse yarısını sıkın. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.
AFIYET OLSUN!


Saat: 04:13

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025