sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Kebaplar-Köfteler (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=219)
-   -   Ali Paşa Kebabı (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=6231)

morciii 01-12-2008 18:02

Ali Paşa Kebabı
 
Malzemeler

Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5


10 Adet milföy hamuru
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber



Hazırlanışı
  • Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin.
  • Etleti arasıra karıştırarak kavurun.
  • Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
  • Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
  • Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
  • Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin.
  • Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin.
  • Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın.
  • Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.


Saat: 15:55

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025