sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Kebaplar-Köfteler (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=219)
-   -   içli köfte(ADANA USULÜ) (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=6228)

morciii 01-12-2008 17:47

içli köfte(ADANA USULÜ)
 


1 kilo bulgur
1.,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
tuz,kimyon
700 gram kadar dövülmüş kırmızı et(çifte çekilmiş kıyma da olur)
iç malzemesi
500 gr kıyma
soğan
tuz,kimyon,karabiber

yapılışı;
bulgura baharatları salçayı eti ekleyerek yoğurup hafifte ıslatarak hamur kıvamına getiriyoruz.unu da azar azar ekliyoruz.açamam diyorsanız tabak şekli verip 2 ayrı parçayla kapatabilirsiniz.
iç kıymayı önce kıyma biraz suyunu çeksin soğanı baharatı ekleyip pişirin.iyice soğusun yoksa dış harcı bozar şekil vermesi zor olur.
son olarak ister yağda kızartın,ister suda haşlayın.Hatay'da közde pişirenlerde var.son olarak hafif kızdırılmış yağda pulbiber gezdirin.afiyet olsun.

Blue 05-08-2021 14:44

elinize sağlık


Saat: 06:46

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025