sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Tatlılar-Kekler-Pastalar (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=221)
-   -   Briyoş (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=36935)

Hasret 02-14-2009 00:58

Briyoş
 
Malzeme :
1 kilo un
50 gr. bira mayası
-Yarım kilo süt
3 yumurta *
200 gr. Sana
100 gr. pudra şekeri
Biraz tuz.


Yapılışı :
Unu hamur açacağınız yere eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Oraya maya ile sütü koyun. Maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu da karıştırarak hamuru tutun Sonra yumu*şatılmış. Sana ile şekeri de katın, iyice yoğurun. Altına bi*raz un serpin. Üstüne bir bez örtüp iki misli kabarıncaya kddar dinlendirin. Sonra bundan yumurta büyüklüğünde par*çalar koparın. Avuç arasında yuvarlayın. Baş kısmını elle sıkarak ceviz şeklinde yükseltip şekillendirin. Yağlanma küçük kalıplara koyun. Hamuru iyice kabarması için bir sü*re bekletin. Kabardıktan sonra üstüne yumurta sürüp orta hararetli fırında pişirin. Çay veya tereyağı ve reçelle servis yapın.


Saat: 15:41

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025