sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=92)
-   -   Neden sadece ben şişmanlıyorum? (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=24791)

Hasret 12-12-2008 16:42

Neden sadece ben şişmanlıyorum?
 
Neden sadece ben şişmanlıyorum ?
'Aynı yemeği yiyoruz ama neden sadece ben şişmanlıyorum?' sorusu cevaplandı.

FTO geni şişmanlığı tetikliyor. Obeziteyle bağlantılı gen değişkeni taşıyanların yemek başına ekstra 100 kalori daha aldıkları bulundu.

Dundee Üniversitesi tarafından Yeni İngiltere Tıp Dergisi'nde yayınlanan araştırmada, yaşları 4 ile 10 arası değişen 100 çocuk üzerinde yemek yeme testleri uygulandı. Gen değişkeniyle ilgili daha şekerli ve yağlı yiyecekler seçildi. Araştırmacılar, gen değişkeninin vücudun yiyecekleri parçalama hızı üzerinde etkisi olmadığını buldular.
İnsanların yüzde 63'ünün FTO geninin anahtar değişkeninin taşıdığı düşünülüyor. Genin daha çok kalorili yiyecekleri etkilediği görüldü. Araştırmacı Profesör Colin Palmer, "Bu çalışma genin aşırı yemek yenilmediğinde tek başına obeziteye yol açmadığını gösteriyor ve bu genle ilişkili obezitenin dikkatli diyet kontrolüyle değiştirilebileceğini ileri sürüyor" dedi. Araştırma FTO gen çeşitliliğinin bir kopyasını taşıyan insanların yüzde 30 yüksek obezite riski taşıdığını gösteriyor. Genin 2 kopyasını taşıyanlarda ise risk yüzde 70 oluyor.

morciii 12-12-2008 17:12

su içsem yarıyor diye boşa demiyolar...

KAYRA 12-12-2008 18:13

kesinlikle bana yarıyor kardeşim

Kasim_55 12-13-2008 03:32

eVt işe yARıo


Saat: 20:07

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025