sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?-- BARBUNYA (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=23300)

Hasret 11-02-2008 19:37

Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?-- BARBUNYA
 
BARBUNYA
Mullus BarbatusMeerbarbeRouget-Barbe De Vase
Sıcak ve ılık denizlerin kumlu çamurlu sahillerinde 300 m 'ye varan derinliklerinde sürüler halinde yaşar. Ortalama 12 - 15 cm 'den en çok 40 cm. büyür. Suyun ısı şartlarında derinlerden sahile mevsimsel göçler yapar. 10 yıl yaşayabilir. Nisan - Haziran arası 15.000 - 100.000 yumurta döker. Etinin lezzeti ve bol avlanılmasıyla ekonomik değeri yüksektir.

Pişirme Biçimi
Tava ızgara balık çorbasına (ilave edilir) kağıt kebabı buğlama

Dönem
İlkbahar başlarında mart nisan


Saat: 08:52

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025