![]() |
Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?-- BARBUNYA
BARBUNYA
Mullus BarbatusMeerbarbeRouget-Barbe De Vase Sıcak ve ılık denizlerin kumlu çamurlu sahillerinde 300 m 'ye varan derinliklerinde sürüler halinde yaşar. Ortalama 12 - 15 cm 'den en çok 40 cm. büyür. Suyun ısı şartlarında derinlerden sahile mevsimsel göçler yapar. 10 yıl yaşayabilir. Nisan - Haziran arası 15.000 - 100.000 yumurta döker. Etinin lezzeti ve bol avlanılmasıyla ekonomik değeri yüksektir. Pişirme Biçimi Tava ızgara balık çorbasına (ilave edilir) kağıt kebabı buğlama Dönem İlkbahar başlarında mart nisan |
Saat: 08:52 |
lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
SonForum.org 2007-2025