sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?-AKYA (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=23299)

Hasret 11-02-2008 19:37

Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?-AKYA
 
AKYA

Lichia amiaGabelsmakreleLiche n‚-b‚ Kuzu Çıplak Leka ve İskender Balığı olarak da anılır. Genelde 50 - 100 cm en çok 180 cm. ve 60 kg. ağırlıkta olabilir. Yumuşakçalar kabuklular ve küçük balıklarla beslenerek dipte kıyılara yakın küçük sürüler halinde dolaşır. Canavar balıklardandır çevresindeki balıkları yok edercesine yer. Geçmişte çok avlanılması nedeniyle neslinin tükenme tehlikesi vardır. Korunması gerekir.

Pişirme Biçimi
Izgara (fileto veya şiş) tava çorba yahni

Dönem
Yaz ortasından itibaren. Özellikle temmuz-eylül arası


Saat: 02:19

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025