sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?--Çipura (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=23298)

Hasret 11-02-2008 19:36

Hangi Balığın Özelliği Nedir Ve Nasıl Pişirilir?--Çipura
 
ÇİPURA
Sparus AurataGoldbrasseDorade Royal
Ege ve Akdeniz 'in bu namlı balığı Marmara'da seyrek bulunur. Ortalama 25 - 35 cm. boy ve 05 - 3 kg. ağırlıkta en çok 60 cm. ve 6 kg 'da olabilir. Etçil bir balıktır. Kuvvetli çenesiyle küçük kabukluları balıkları ve diğer hayvanları kolayca yer. Yaz devresinde sığlarda kışaylarında da 35 - 40 m. derinliklerde yaşar. İki yaş üstündekiler daha da derinlere iner. Üremeleri Ekim - Aralık aylarında olur. 100.000 - 150.000 yumurta döker. Eti çok lezzetlidir. Ayrıca üretim kültürüne uygunluğu nedeniyle ekonomik değeri çok yüksektir.

Pişirme Biçimi
Tava ızgara buğulama haşlama pilaki

Dönem
Her mevsimde bilhassa eylül ve ekim aylarında


Saat: 01:53

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025