sonforum.org

sonforum.org (https://www.sonforum.org/index.php)
-   vBulletin Destek Forumu (https://www.sonforum.org/forumdisplay.php?f=98)
-   -   vBuLLetin GüvenLik ÖnLemLeri...!!! (https://www.sonforum.org/showthread.php?t=1926)

Kalpsiz_ 11-29-2007 06:31

vBuLLetin GüvenLik ÖnLemLeri...!!!
 
:::::BİRKAC GENEL BİLGİ ::::::

1: Forumunuzu daima en yüksek sürümlere upgrade edin.

2: Tools.php dosyasının (vB3) websitenizde bulunmadığından emin olun. Bu dosya kesinlikle upload edilmemelidir. İşi bittikten sonra silinmelidir.

3: phpMyAdmin kullanıyorsanız, giriş kısmının şifrelendiğinden emin olun. Aksi taktirde herkes ulaşabilir.

4: Herhangi bir saldırıdan sonra tüm cpanel, FTP ve admin şifrelerinizi değiştirin.

5: Admin ve mod şifrelerinin en az 9-10 karakter olmasına, bu karakterlerin sayı ve harflerden oluşmasına dikkat edin. Şifreleriniz MD5 şeklinde şifrelendiği için hem harf hemde rakamla oluşan 10 karakterli bir şifrenin çözülmesi imkasız bile olabilir.

6: FORUMUNUZDA ASLA HTML KULLANIMINA İZİN VERMEYİN.

7: Sitenizi sağlam hostlara kurun. Forumunuz ne kadar güvenli olursa olsun hostunuz saldırı yediği zaman sizde etkileneceksiniz.

8: Sık sık DATABASE yedeği alın. Bazı Hosting firmaları her gün yedek alım işlemlerini gerçekleştirmektedir. Ben ayda 8-9 kez yedek alıyorum. Böylece saldırı yiyip, tablolara ve foruma herhangi bir zarar gelirse 1-2 günlik zararlıkları atlatıyorum.

DİGİMAX 11-29-2007 11:53

bilgiler için saol..


Saat: 22:03

lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

SonForum.org 2007-2025