![]() |
![]() ![]() Üzerime devirip dağ gibi hüzünleri Böyle çekip gitmek var mıydı ? Var mıydı böyle bitirmek ? Hani söz vermiştik birbirimize ? Kaç zaman geçti aradan Sen yoksun ! ![]() Sana sığındığım geceler Alevleri gökyüzünde Bir kumsal ateşiydi günahları yaktığımız . Ve kan rengi şarapla yıkanmış Bir hasret şimdi göğsümüze taktığımız . Bilirim dönmeyeceksin artık ! Uzun zaman oldu Belki çoktan unuttun . Adın kaldı soğuk duvarlarında odamın Sigara paketlerinde şiirlerin Resimlerin bana gülen , Cüzdanımda saç telin . Bir veda o geceden aklımda kalan Kekremsi bir tat Bir med cezir yüreğimde Ben vurgun yemiş bir yaralı Gemiler bana taşır bütün aşk yorgunlarını Sen yoksun ... ![]() Hayatımın ilkbaharında tanısaydım seni Yasak umutlara ve acılara inat Buruk bir şarap tadında olsaydı sevdamız Yıllandıkça güzelleşen Ve sen şiirler okusaydın geceleri Saçlarımı okşarken . Ellerimi tutsaydın ansızın Yüreğim eriseydi gözlerinde Yansaydım ateşinden . Sen ağlasaydın mutluluktan Ben ölseydim Yalnızca beni sevdiğini bilseydim . Seviyorum deseydin Bi kere söyleseydin Yanmazdım Yanmazdım böyle çekip gitmeseydin ... Bir veda o geceden aklımda kalan Bir günah, belki yasak Yanımda olsan şimdi, hiç konuşmasak Ağlasak bin kere pişman olsak Sonra yine bozsak yeminleri Sarılsak sımsıkı Öylece kalsak ... ![]() Gittin ... Kimbilir kaç deli sevda sığdırdın yüreğine Işığa üşüşen pervaneler gibi sardılar seni Körkütük aşkların ortasına düştün Yalanların pençesine . Belki birgün, bir gece Dar bir vakitte belki Hiç beklemezken seni gelirsin diye Ben hâlâ burdayım Sen yoksun ! Lanet olsun ... ![]() Şebnem Kısaparmak |
![]() Eylül geldi ve hiç gitmedi... O gün, bu gündür aylardan hep eylül ve mevsim hep sonbahar... Ben hâlâ yağmur sonrası o toprak yolda yürüyorum... ![]() Ayağımın altında sarı çınar yaprakları ve yolun sonunda hayalin duruyor... Kaç yıl oldu unuttum. Ben sana varamıyorum... ![]() |
Uzaklardan bir ses olmanı isterdim ![]() Bir gün, gözün gibi baktığın bir gonca açmadan solar. Ağlar kelebekler, yüreğin kanar... Birgün, çekip gider yüreğinden sevdalı, selâmsız, sabahsız. Toz duman olur dünyan. İçin acır, sevdan ağlar... Birgün, unuttum sanırsın herşeyi. Bahçende, sabrın çiçeği açar. Düşlerinde ki, yaralı serçe bütün gayretiyle, uçmaya niyetlenir. İlk hamlede öğrenir ki, her yara iyileşmez, açılmaz kırılan kanatlar. Bükülür boynu, umudu yanar... alıntı (sende çekip gittin ya selamsız sabahsız..yüreğimi kanattın ya..içimi acıttın ya..iyileşir mi kırılan kanatlarım,,yüreğim kabuk bağlar mı yeniden..cano bir ses ver..) |
Hayalini koymuştum yürüdüğüm yollara Baktığım her yerde,aldığım her nefeste sen vardın Seni soludum satırlarca ve seni gördüm arşınladığım yollarda Hayalini kazıdım aklıma çünkü hiç yaşamadım varlığında Ne çok sevdim seni bilemezsin O kadar ki kendimi kandırmak pahasına Gecelerime kattım seni, yetmedi ardında sabahlarıma Sana uyudum yine satırlarca ve sana kalktım bütün yaralarımla Gelmedin zaten bende hiç gel demedim Hayalini koymuştum boş odama Az ağlamadım karanlıklarda onunla Çok sevdim seni beee Ama anlatamadım bunu varlığına Şimdi anlat mı diyorsun?? Git sor yokluğuna ANLATSIN SANA………….. alıntı |
|
hasretçim hergün hergün sağnak olmuyo ama içim bi tuhaf oldu ayol :D
parçalı bulutları özler oldum walla :F:V |
Yan yana masalarda bir daha asla tekrarı olmayacak son yanyanalık… Uzun bir gece! Ve nihayet bir tarihin daha gönül arşivinden yok oluşunu kabullenme… Rakıya, şaraba, anılara ve geceye inat ayrılığın şerefine kaldırılan kadehler... Ellerin, sesin ve hep aydınlık o güzelim yüzün… Aldığın her yudumda ruhum adını fısıldarken yüreğine yaşamla ölüm arası ağır çekim bir veda dilleniyordu! Yarım kalmayacaktık, bu sefer eksik dönmeyecektim evime…. Gece sonunda bana kalanlar…İçimdeki sen: Hiç değişmedin; ne olursa olsun hiç değişmedin ve bu yüzden delicesine sevildin,özlendin. Yüreğine yağdırdığım yağmurlara; öfkeyle kopardığım kasırgalara rağmen bir gün olsun beni incitebilecek tek sözcük çıkmadı ağzından. Aynı asalet, aynı berraklık ve aynı sağlam duruş... Ve şimdi; Son kez fısıldıyor yüreğim: Kabullendim. Hoşça kal meleğim. |
vapurdayım yine.. iskeleye daha çok var.. üşüyerek içilen sigaranın ucu geliyor aklıma, içtikçe bitmesi istenilmeyen, rüzgarın içtiği..! sana bakıyorum.. bir varsın, bir yoksun yanımda, dün gibi hayalin, gözüm gerçeği görmüyor bir süre, dönüp tebessüm ediyorum..! sen yoksun, yüzüm düşüyor. |
Yarım kalmışlığın gerektirdikleriydi yaşanalar... Seçme şansımız da yoktu aslında. Çaresizdik, Ve bu yüzden; Çaresizce kabul ettik... Önceleri, Haykırışlar, isyanlar vardı. Sonraları, Sadece derin bir sızı kaldı. Kimileri alışmak dedi adına, Kimileri unutmak. Mecburiyetti en doğru isim aslında. Zaman ilaç olur dedik ama O bile ortada bıraktı, En çok ihtiyacımız olduğu anda... Şimdi, Yıllardan hüzün, Aylardan gözyaşı, Günlerden de yalnızlık... Biraz sessizlik, Çokcada sensizlik var avuçlarımda. Dedim ya; Çaresizdik yaşananlar karşısında... Yada tek çare bizdik aslında... |
Saat: 00:22 |
lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
SonForum.org 2007-2025