![]() |
Sevdiğimin kulaklarımda sesi
Bembeyaz bir gül demeti Kim bilir kaç yüzyılın gülşeninden Duvar gibi kalınlaşırken bekleyişler Birden bütün katılığın dağılması Ve sesini duyuşum bir yerlerden Kim bilir kaç yüzyılın gülşeninden Ağır bir duyguyla birarada Onsuz da olunur gibi gelirken bana Gittikçe basan sis artan duman Ve kilitlenmesi zaman zaman İçimde bir ağırlığın aşk adına Nasılsın nereden çıktın Gerçekten bana mı geldin Sen miydin o olmasa da olur gibi görünen Şimdi yosun gözlerin gözlerimde Binbir türlü rüzgarla rüzgarlanır Kim bilir kaç dünyanın denizinden. |
Sana bakıyorum;
seni aldatan bakışlarımla... aklından seni çıkarıp, bir başkasına kolayca sevda veren aklımla. sana bakıyorum; "söküp atamam..!" diyen "sensiz olamam..!" diyen yüreğimle. sana söylüyorum; seni aldatan dudaklarımla... sana yazıyorum; sensiz şiirler yazan bu ellerimle. kahrolası ben! sana bakıyorum.. utanmadan... hala seviyorum! hala seviyorum! |
Sahi gözlerinin rengi nasıldı?
Denizler affetsin unuttum onu. Saçın vardı birde siyah mı neydi? Başaklar affetsin unuttum onu. Akıl mı kalıyor ihtiyar serde? Ola ki rastlarım olmadık yerde Dudakların vardı, yüzünde birde Kirazlar affetsin unuttum onu. Ağlama boşuna yaşın silemem Yollar dersen ırak aşıp gelemem Yüzünü diyorum, görsem bilemem Gökte ay affetsin unuttum onu. Serseri aşığım çekmem sözümü Çok ettin bağcıya yerken üzümü Şöyle bir yokladım kendi özümü Sevdalar affetsin unuttum onu...... |
denize bakıyorum
hırçın hırçın mı hırçın! insanlara bakıyorum! kendi hallerinde, aşıklara bakıyorum, başka alemlerde! ben; kendi halimde, acılarımla,baş başa sevgilimden değil, valla değil yalnızlıktan,yıkamadığım duvarlardan, öylesine sevgim var ki? yüreğimin içine sığmıyor! bu beni bile eziyor! sevdiceğim yok oluyor? 0nun sevgisi küçücük, kendine göre, var sevgisi! o kadar sevmemek lazım, yüreğini okyanus kadar vermemek lazım, ama o lanet olası yüreğine hakim olamıyorsun, sevginle alemi almak istiyorsun sevgilinin ayaklarına sermek istercesine, ama, sevdiğin seni okadar sevemiyor, seni kendi dünyasında, küçücük dünyasın da seviyor seni, farkında değilim, ezildiğini,farkında değilim beni bu kadar kendince sevdiğini hiç farkında değildim? bu kadar yok olup gideceğini! birtanem, canım, diyemedim ağız tadıyla, sarılıp saçını okşayamadım, gönlümce, tenini koklayamadım, yüreğimle, seni sen kadar sevmek mi? yapamam ki! yüreğimi aldatamam ki? yalan söyliyemem ki? "seni seviyorum" deyince, bende eziliyorum, kendi sevgimin altında, işte yıkamıyorum, bu lanet olası duvarları.. |
Seni özlerken öldüm ben!
Bir sabah cesedimi buldular Bir elimde resmin, Bir elimde mektupların.. Yapayalnız ağlarken gömdüler beni. Sana aşık vuruldum ben! Bir akşam hasretinle yolumu kesip yalnızlığın, Kurşuna dizdiler acımadan, Paramparça ettiler her yerimi ama, Yine de seni benden alamadılar. Seni yaşarken tükendim ben! Sana olan açlığım ve sevgim yedi beni, Açkurtlar misali. Şimdi ne seni ne beni yaşıyorum Kimse bilmedi bilmiyor ölüm nedenimi. Dağlar bile Dize geldi duyunca sana hasretimi Ve birgün belki süzülürsün içeri usulca diye Her zaman açık tuttum Hep kapalı olan yüreğimi |
Birazdan akşam olacak bitanem
Yalnızlık aç kurtlar misali Üstüme çullanacak. Ben çaresizlik içinde Sana teslim olacağım Kör sağır gecelere tutsak Sana mahkum yaşayacağım Özlemin devleşecek içimde Yüreğim titreyecek Ellerim soğuyacak sensizlikten Dudaklarımdan, şarkımız dökülecek Yarım yamalak, bir kez daha Seni sensiz yaşayacağım... Bu gece ağlayacağım sevgilim Hangi saatte bilinmez Kendimi bir kenara çekip sorgulayacağım. Ne yapmak istiyorsun, böyle nereye gidiyorsun deyip, Biraz da çatacağım. Hatırladıkça seni Sevdan kokacak evimin her yanı. Sensizliğin çaresizliği çökecek Kan gibi yüreğime Kahredecek yokluğun beni milyon kere... Bu gece ağlayacağım sevgilim Sen de benimle ağlayacaksın Uzaklarda bir yerlerde Biliyorum, biliyorum ki Yüreğin yüreğime değecek. Aynaya baktığımda Hep ben yerine sen olacaksın. Adını bile bilmediğim bu duygular için Sen de, sen de benimle ağlayacaksın... |
Sözlerimi gözlerinde tükettim
kimi anlamdı neleri çekip çıkardığım belki de boş bir çığlığın sesi. Kirpiklerinin pırıltısındaydı yakarışım. O gece gözyaşınla sessizce, sözlerim damla damla aktığında yanaklarına; dizinin dibinde uykuda düşlerimin kan teriyle çalkalanmışım. Faydası yok iç çekmelerin, ne gözlerde ne de sözlerde boşuna aramak; nağmesi tükenmiş bir şarkıda kalan son izimizi. Tılsımı bozulmuş bir aşktan bil ki kavuran kızıl alevler! .. Yakmakta ikimizi. Her ağlamanda sözlerimi işte uğruna can koyduğum gözlerinde tükettim... |
Ben bir ikindi vakti..
Unutulmuş yağmurları gizleyen gözlerinin Zehrine ve belasına sığındım. Uçurumları bekleyen sürgün kuşlar uçurdum sana Yasaklanan bir efsaneydi ruhum Ve ben, senin gözlerinde yüzlerce kez ruhumu unuttum. Ben bir güz vakti.. Eksik bir tarihten kaçan ellerinin Serseriliğine ve kalmasına sığındım. Aşkı besleyen güller bıraktım sana Gökyüzünden çalınmış bir güneşti ruh Ve ben ,senin ellerinde yüzlerce kez ruhumu acıttım Ben bir gece vakti.. Yorgun bir ömürden ,vurulmuş yüreğinin Kanamasına ve çığlığına sığındım. Dünyayı değiştiren çocuklar verdim sana Çiçekleri solmuş viran bir bahçeydi ruhum Ve ben!! Senin yüreğinde yüzlerce kez ruhumu öldürdüm! |
O derya da bir damla
ben kalırım.. Ben geldiğimde sen yeni gitmiştin. Son içtiğin sigaranın dumanı havada asılı duruyordu. Yatağında sıcaklığını yakaladım Ben geldiğimde sen yeni gitmiştin. Banyo sabun ve dişmacunu kokuyordu. Ocağın üzerindeki çaydanlık sıcaktı. Sen yeni gitmiştin ben geldiğimde Git, usul usul git bahar yelini sarsmadan, çarpmadan bulutlara Git Herhangi bir sabah, herhangi bir saat ama usulca, parmaklarının ucuna basarak çık odamdan, Kapıyı çarpmadan git Kapıyı çarpmadan git ki ben farketmeyeyim. Nasıl geldinse sessizliğinle, yine öyle yumuşak, yine öyle güzel git. Sanırdım ki bir beni alabilir benden, o güzel gözler Oysa, oysa bir ben kaldım Seni ellerim titreyerek saldım gökyüzüne. Yüreğim titreyerek, bilerek dönmeyeceğini, özleyerek saldım Gökyüzünde salınırken tellere takılan uçurtmamdın sen, Elimden kaçırdığım balonum, En sevdiğim misketimdin çaldırdığım. Az ağlamadım ardından Sen yitirdiklerimin en güzeliydin... Sana gitme diyebilmek, dön demekten daha zor Yine o eski gülümseme dudaklarında gelişinde gördüğüm. Oysa, oysa gidiyorsun değil mi Öylesine hazırım ki gitmene, kal demek gelmiyor içimden Gün olur yeşil çağırır, başında bulutlar dağlar çeker, giderdin Sen giderken acılar kalır, Acılar giderse, sen kalır mısın Gözlerimi bir an ayırdım gözlerinden, Döndüğümde sen gitmiştin. Derin çek sigaranın dumanını, sonra bırak Beni bıraktığın gibi. gör halimi Ben senin gidişini bile özlerim Ne sana varır yollar, Ne bana. Şu dünyanın onca derdinde Unuturuz. bahara erdiğinde gözlerimiz Takılıp gittiğinde maviliğine denizin, Unuturuz Gülümsemeler donar dudaklarında, Başka sevdalar aklında sen gidersin, Unuturuz Sensizlik yalnızlıktır, beni yalnız bırakamazsın, Sensiz bırakırsın. yalnız bırakamazsın Bir boşluk kalır senden, dönüşünle bile dolduramazsın Bu gidişlerin, dönüşleri yoktur Dönme. Döneceğin ben olsam, bekliyor da olsam, Dönme Kırılgan bir kuş konacak yüreğime. Ürkek bir düş ile uyanacağım Gittiğim her yere taşırken seni, Kendimi sokak ortasında bulacağım Sen git, Ben kalırım Usanmam, gücenmem bu kalıştan Gitmeler senin olsun, Kalmalar benim Ufuklara aç, Açabil yelkenlerini Duraksamaları bana bırak. Bakışlarını da al burada kalmasın Becerebilirim Sen git, Ben kalırım |
Saat: 05:14 |
lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
SonForum.org 2007-2025