![]() |
Acılarında yüreğinde bulamazsan beni Arama beni ; zifiri karanlıklardayım Gelmeyeceğimi düşünme asla Bir gün güneşe çıktığımda Kahverengi gözlerini bırakacağım yüreğime Gülüşünle baharları sunacağım gözlerime Ellerin yangın, gözlerin fırtına yeri olsa da Yeminliyim bir gün Bir avuç güneşimle sana gelmeye Yağmur sonrası gözlerinde bulamazsan beni Arama gözlerimi ; kelebeğin gözyaşlarındayım Gelmeyeceğime düşünme asla Bir gün baharlara kanatlandığımda Gülüşlerini dizeceğim solgun gözlerime Ellerimle yüreğini çizeceğim gökyüzüme Yolların ayaz, dağların karlı olsa da Yeminliyim bir gün Bir tutam uçurum çiçeğiyle sana dönmeye Seher vakti gülüşlerinde bulamazsan beni Arama gözlerimi; Yıldızların düştüğü kör kuyulardayım Gelmeyeceğimi düşünme asla Bir gün sevda ovasına ulaştığımda Baharları arayacağım saçlarında Soluklanacağım sevdanda Mevsimler Aralık, gecelerin karanlık olsa da Yeminliyim bir gün Bir yudumda mutluluklarımızı seninle içmeye |
Bu senin için ağlayan gözlerim
bir gün gelir ağlamaz olur bu senin için yanıp tutuşan kalbim bir gün yok olur gider ama bu sevgim bitmez be güzelim bu senin aşkını gömdüğüm yüreğim gün gelir kapılarını sonsuza dek kapatır hani seni gördükçe ürperen bedenim bir gün toprak olur gider ama bu sevgim bitmez be güzelim o sendeki güzelliğinde gün gelir biter o güzelliğinde seni terk eder ama bu sevgim bitmez be güzelim her seni sevdilkçe ellerimi sıktığım parmaklarım onlarda elbet yok olurlar ama bu sevgim bitmez be güzelim sadece seni seven senden başkasını sevemeyen şu zavallı kalbimde toprağa karışır ama bu sevgim bitmez be güzelim gün gelir bu dünya yok olur bu kahpe felekte kaderimizde geldikleri yere giderler birgün sende bende toprak oluruz ama bu sevgime hiç bir şey olmaz o sevgi öyle sevgi değildir benim sevgim ebedidir güzelim |
Beni unutamazsın bilirim, beni unutamazsın
Denizin durgunluğu, gözlerimi Coşkunluğu, saçlarımı hatırlatır Kulaklarını tırmalar sesim, hayatından silemezsin Beni unutamazsın bilirim. Parkın tozlu yollarında yalnız dolaşacaksın Mutsuz gökyüzünde bir iki yıldız, ışık tutacak karanlığına Delikanlının biri uzanacak ellerine ansızın Çaresizliğine, yalnızlığına irkileceksin Ve daha sonra tarakta kalan saçlardan anlayacaksın ihtiyarladığını Dudaklarının pembeliği solacak Cilâsı çıkmış bir mobilya gibi eskiyecek güzelliğin Kahrolacaksın ! Ve bir gün gelip, beni anlayacaksın. Oysa; vakit çoktan geçmiş olacak Ama sen yine de sözlerime aldırma. Gözlerin zamansız ıslanmasın. Çünkü, artık çocuk değilsin Güneşin nereden doğduğunu bilirsin Başka bir İstanbul olmadığını bilirsin Ve seni nasıl sevdiğimi bilirsin Ama gitmek istiyorsan, yine de sen bilirsin. |
Iste bir gece daha basladi;
Yine sensiz, yine sessiz. Bir gece daha karanlik; Sen uzaklarda,ben sensiz. Insanlar gulup egleniyor, Ben yine sessiz. Herkes sevdigiyle birlikte, Ben yine sensiz. Bekliyorum gunduz gece, Hep mahzun hep sessiz. Yasayamam ben asla, Olursam hep sensiz. |
Yine gözüm doldu hasretim sebep, Memleketi yurdu özledim yine Anam babam yarim uzaktalar hep, Dün gece düşündüm sızladım yine... Düşünmem desem de aklımdan çıkmaz, Bu ateş banadır elleri yakmaz, Karışmasam belki kanı da akmaz, Kanayan yarayı tuzladım yine... Hayat mahkum etti karışamadım, O benden güçlüydü yarışamadım, Ne kadar uğraştım erişemedim, Bir şey diyemedim izledim yine... Aşık Kemal derdin anlatır size, Zalim hasret beni getirdi dize, Genciz ya ağlamak yakışmaz bize, Gözyaşım döküldü gizledim yine... |
Vakit gecenin bir yarısı
Ve hayata terkedilmiş Yapayalnız ben... Sadece yaşama arzusu Kavga dövüş Sevgi nedir bilmeden... Akıyordu Gözlerindeki yaş Hayata bakan pencereden... Elveda diyordu Ve o son bakış |
üşüme sonrası paranoyalarımda hüzün yağıyordu denizlerime uzun bir yoldu yorgunluğum yoktum,yoktun uzayıp giden yarasa uçuşu sezgilerde kırık bir çizgiydi mutluluğum ağır aksak düşüncelerimin geceyi örten iç çekişlerinde avuçlarımdan kayan bir yıldızdı sesine takılı kalan uykusuzluğum her aldığım nefesin gizeminde sen birikiyordun içime gün be gün aşk şiirleri yağmurunda ıslanırken son hazanla ansızın solan umudum durduramadığım rüzgarın esintisinde özlemin sızıyordu düşlerime beyhude direnişler savaşçısıydım bilmediğin,senin içindi varoluşum |
Trenler dolusu ayrılık Uzuyor gecede karanlık Bir düş boyu,bir kirpik boyu Senin yokluğun kadar uzuyor karanlık... Ardından yepyeni bir ayrılığa başlıyorum Düşünüp hüzünlü gözlerini senin Kulaklarımı ansızın kapatıyorum Uzuyor boşluğa ellerim... Raylar üzerinde uzayan bir trenin Herhangi bir vagonunda Kirpiklerime çöküyor sigara dumanından bulutlar Parçalanıyorum... Her yanım ayrı bir rüzgar Yolcuyum artık Bilinmez karanlıkların treninde Yalnızlığa uzanan.... |
Dilim dolaşıyor hep adını andığımda.
Ama senin yüreğine bir söz bıraktım, Yalnızca bir söz... Bırak gözlerin yalan söylesin, Bırak dudağında, sevgi olmasın. Bırak cesaretim ellerini tutmasın, Bırak, bir sabah Yüreğin benim gözlerimde uyansın... Uyansın ki; Sonsuzluğuma kazıyayım adını. Bırak, varlığın sevişmesin benimle. Yokluğunun her kelimesinde, Yüreğinle sevişir, Ölüme senin gözlerini öperek giderim. Son infazını boynuma geçir sevgili Kurşunları kelimelere ilmekleyip Ölüm ol çık karşıma... |
Saat: 19:06 |
lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
SonForum.org 2007-2025