![]() |
Hiçbir yerinde yok asaletin ibresi Sesinde kamaşmasında tensel bir büyünün Atlas hani libas ve kuytu bakışlı mavi gözlerin Sanki hepimize bütün şiirleri hala fısıldayan Bir eski büyük şairmiş gibi Aşk bir erken didişme bir sorgu sualmiş de Mezbele ve yaralıymış eski yaraların yeniden kanamasından Hiçbir yerde yok asaletin ibresi Bir adamın yüzünde ya da yalana çok benzeyen Bir doğru sözünde belki..... Saçlarının çevriminde ıslak bir beyaz kadının Yüksek rakımlı göllerin buzul saflığında Ve kokusunda çiçeklerinin kanirej’in Elbet şiir olacak şairin tesellisi Ve en kötüsü bile işe yarayacak aşklaşmaların Yazana değilse bile okuyana faydalı "bak aynı başına gelmiş adamın benim başıma gelen" O da üzülmüş aynı benim gibi .... Benimki daha acıklı değil onunkinden, Fiyakalı değil onun acısı benimkinden.. Sade güzel olan kelimeler.. Sade kelimeler... Kelimeler.... Sen aşka aşıksın müsaitsin gördüğünü abartmaya Biz olsa olsa bir müddet aşklaştık aşkım aşık olmadık Bir elim sana uzanır, öteki berikinin zaten elinde Bırak yoluma gideyim bildiğimce Yabancısı olduğum bir şey değil yabancılar Baktım yerlisi yabancısı aşağı yukarı hepsi benzer erkekler.... Eğer bir söz, bir ses bekliyorsan bu adamdan İçinde hiç gönderme isteği bulunmayan bir git Lazımsa eğer... İşte orada duruyor... Ağzımın bir yerinde... Almak ister misin dilini sokup aklıma Sana ait olan herşeyi bir nefeste Bir göz yumma anında Bir soğuk telefon konuşmasında Geri alabilir misin? Seni benden geri alabilir misin? Kovabilir misin beni senden? Sevgilim.. Yoksa sen, Sevgilim olmayabilir misin?.. |
Sabret
Son defa Sevmek istedim Kahretsin ki İlk defa öğrendim Aşık olmayı şimdi ne sevgi istiyorum ne de başka aşk dilim susmayı sen de beklemeyi öğren yüreğim a .ş ..k ...ı ....m .......s .........a ...........b .............r ..............e ................t |
Bu gece hasretin,bir başka acıtıyor canımı,
Yar..! özlemin yüreğimden doldu da taştı.. Sen başka bir diyarda,beklerken sabahları, Sensiz doğsa da güneş,gündüzlerim karanlıktı Neyleyim güneşi,gülen gözlerin yoksa karşımda.. Varsın aydınlanmasın,karanlıkta kalsın günlerim.. Sensizlik yazılmışsa yazıma,kaderim der çekerim.. Sen ister sev beni,istersen sevme,ben ikimiz içinde severim... Hatıralar avutur,merhem olur tuz bastığın yarama.. Sen hep gül yeter ki,ben karalar bağlarım başıma Mutlu olman için,el açmış yalvarıyorken Allah´a.. Aldırma hasretinden tükenen,yüreğime akan yaşlara Sen ağlama sevdiğim,mutlu ol gülsün gözlerin Sana değil kendimedir,acı dolu yüreğime sözlerim Varsın olmasın vuslat,umutlarım son bulsun neyleyim..? Özlemlerimle,sensizlik içinde kapansın,seni görmeyen gözlerim Hasretim sanadır,özlemim sana,seni hep sevdim,ölene dek de seveceğim. |
Dün gece yine yalnızdım Sokağa çıktım Ve kendime bir çiçek aldım Kendim almamış gibi yürüdüm sokaklarda Ve yalnız değilmişim gibi düşündüm Ama her gece gibi Dün gece de yalnızdım Ve kendime bir çiçek aldım Bir saat geri alınmış saatler Ben geri almadım Ve bir saat daha yalnız kalmadım Bir masaya oturdum İki çay ısmarladım Ben içtim Sen soğutdun Sana söyleyeceğim herşeyi unutdum Çok dert etmedim Çünki yoktun Dün gece yine yanlızdım Rahat ağladım Yokluğunda gizlemedim gözyaşlarımı Ve lambaları hiç karartmadım Dün gece Her gece gibi yanlızdım Sokağa cıktım Ve kendime bir çiçek aldım Sen sandım KOKLAMADIM..! |
İçimde tonlarca hüzün yüklüydü Aradım,bulamadım sen yokken. Anladım ki sen sadece sevdam,aşkım değil Gizli hüzünlerim olmuştun giderken. Yağmuru hep sevdim bilirsin Bulutlarca yağmur yağdı ardından Yürüdüm yağmurun altında saatlerce Elimde elin ,yüreğinde sevgim yoktu biliyordum Yağmurlarda sensiz ıslanamadım... Sevdiğimiz şarkıları dinledim Yetinmeyip yeni besteler yaptım Hani aşk filmlerine fon olacak, Yürekleri yakacak besteler. Bestemizi dile dökemedim sevdiğim Şarkılar anlamsızdı sen yokken... Ağlamak çözüm müydü her gece Anıları anmak çaremiydi ardından Başka yüzlere bakamadı gözlerim Yüreğimi kilitledim sen yokken... |
''Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın Denizler ortasında,bak yelkensiz bıraktın...'' Koskoca bi mavilik,koskoca bi sensizlik... Ne yapılır bu sonsuzlukta? Ya boğulursam mavi derinliklerde Ya tutunamazsam yitik düşlerime bile Ya da sen hiç...? Belki de bu bir...hiç(lik) Aynı anda sevebilmekken marifet; (ne çok erken,ne de çok geç...) aynı denize sığamadık biz kıyıya vurduk...yazık Sen hiç mi deniz görmedin? Onca vapura,gemiye,balığa,martıya yeten deniz, yet(e)medi mi...? Denize hasret kaldık...yazık Sen hiç mi bahar görmedin? Onca kuşa,kelebeğe,yeni yetmeye yeten yeşil, bi umutlarımızı yeşertemedi Bu bahar,yaşayamadan bitti...! ''Öyle yıktın ki bütün inançlarımı Beni sensiz bıraktın,beni bensiz bıraktın...'' |
Gidersen yıkılır bu kent, kuşlar da gider
Bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında Yanlış adresteydik, kimsesizdik belki Sarışın bir şaşkınlık olurdu bütün ışıklar Biz mi yalnızdık, durmadan yağmur yağardı Üşür müydük nar çiçekleri ürperirken Gidersen kim sular fesleğenleri Kuşlar nereye sığınır akşam olunca Sessizliği dinliyorum şimdi ve soluğunu Sustuğun yerde bir şeyler kırılıyor Bekleyiş diyorum caddelere, dalıp gidiyorsun Adını yazıyorum bütün otobüs duraklarına Öpüştüğümüz her yer adınla anılıyor Birde seni ekliyorum susuşlarıma Selamsız saygısız yürüyelim sokakları Belki bizimle ışıklanır bütün varoşlar Geriye mapushaneler kalır, paslı soğuklar Adını bilmediğimiz dostlar kalır yalnız Yüreğimize alırız onları, ısıtırız Gardiyan olamayız kendi ömrümüze her akşam Gidersen kar yağar avuçlarıma Bir ceylan sessizliği olur burada aşklar Fiyakalı ışıklar yanıyor reklam panolarında Durmadan çoğalıyor faili meçhul cinayetler Ve ölü kuşlar satılıyor bütün çiçekçilerde Menekşeler nergisler yerine kuş ölüleri Bir su sesi bir fesleğen kokusu şimdi uzak Yangınları anımsatıyor genç ölülere artık Bulvar kahvelerinde arabesk bir duman Sis ve intihar çöküyor bütün birahanelere Bu kentin künyesi bellidir artık ve susuşun İsyan olur milyon kere, hiç bilmez miyim Sokul yanıma sen, ellerin sımsıcak kalsın Devriyeler basıyor karartılmış evleri yine Gidersen yıkılır bu kent kuşlar da ölür Bir tufan olurum sustuğun her yerde |
Niçin ağlamaklı Derin bakıyor gözlerin, Yüzlerce metre gerideymiş gibi Görme merkezin.. Hüzünle emzirdiğinden midir yar Gözbebeklerin, Haresinden buğulu.. Bu hüzzam ezgi mi dokunaklı Şarkısıymış gibi kederin? Bu nem, Islatan yanaklarını, Son bakış olduğundan mıdır Terk etmeden İstanbul’u..? Bakma bana öyle yar Tutamam kendimi Belli belirsiz dahi duysam “Hoşça kal” diyen sesini.. Engelleyemem, Dudaklarımın büzülmesini.. Bekle yar.. Kaybolana kadar Gökyüzünde Veda huzmesini.. Bilirsin, Yine duyarım seni ben Hoşçakal Hoşçakal yar.. |
Gitme sevdalım Bilirim alınyazında yoktur adım Ömrümün yanına katılmaz ömrün Al bu sevdayı kat yüreğine Sevdamızı inkar edip kanatma aşkı Acıtma anıları yuvasız kuşlar gibi bırakma sahipsiz Hüzünlü yıldızların arasına asma resmini Yüreğimi zindanlara kapatma Esme meltemini beklediğim sabahlarda fırtına olup Karanlık gecelerde bırakma bir başıma Olmasa da yarınımız Yastığımdan alma saçının tek telini Gamzeli gülüşlerini bırak hayalimde Varsın bedenin kalkıp gitsin yanımdan Sen özlem olma sevdiğim Yarın gelecekmiş gibi yap,hergün yanımdaymış gibi Kalmasan da yarınlara,çıkmasa da sevdamız sabaha Gitme bir tanem,veda etme şu deli yüreğe... |
Saat: 11:27 |
lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
SonForum.org 2007-2025