![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
* Kızartılacak malzemenin yağı fazla çekmemesi için una ya da galeta ununa bulanmalıdır ve kızardıktan sonra da kağıt havlu üzerine alınmalıdır.
* Kızartmayı bol yağda yapmak gerekir. Bu suretle besinin havayla teması önlenir. * Kızartmaya başlamadan yağın tütmesini beklemeyin. Beklemek yağın yanmasına neden olur. * Tereyağında kızartma yapacaksanız ve yağınız sürekli kararıp yanıyorsa içine bir-iki damla sıvı yağ katın. * Patates kızarırken fazlasıyla yağ çeker. Bunu önlemek için patatesleri kızgın tavaya atmadan önce süt dolu bir kabın içine koyun. Hem yağ çekmez hem de lezzetli olur. * Herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra, yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız bu yağı ince bir süzgeç veya ince bir tülbentten süzün |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ama abla kızartmanın faydası yokki besindeki bütün etkenleri öldürüyo ki..
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ona kalırsa herşeyi pişirmeden yememiz lazım muhi tüm besinlerin piştikten sonra besin değeri ölür o yuzden az pişirin diyor doktorlar...
neyseee yaa Allah sağlık versin |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
amin de bu doktorlara göre biz ineğiz o zaman otmu yicez bi ya offfff...
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
muhi ne bulduysan yiyeceksin
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
rica ederim ne demek
|
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|