Yaptığı konuşmada, gençlerden ''günü kurtarmanın değil, geleceği kurmanın derdiyle dertlenmelerini'' isteyen Erdoğan, şunları söyledi:
''Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında bir çağ kapattı bir çağ açtı' deriz, çok komik gelir. Fakat incelediğiniz, araştırdığınız zaman, Fatih'in batı bilimlerini nasıl öğrendiğini, o dönemde birkaç dili nasıl öğrendiğini görürüz. Tabii ki güçlü bir ailenin çocuğu olmanın da getirdiği bir şey var. Fakat bakıyorsunuz ki, daha 13-14 yaşında kendisine padişahlığı babası vermek istediği zaman verdiği cevap çok anlamlıdır. Bu, o hayallerle yetiştirilmenin bir yansıması.
Görevi alıyor, görevi aldıktan sonra da diyor ki 'Madem ki ben Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'nin bir padişahıyım, o zaman size emrediyorum. Gelin devletin başına geçin', Yaş 14. 14 yaşındaki o genç 21 yaşında da bir çağı kapatıp bir çağı açıyor.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.