Cimbom, 5 maçta 20 pozisyona girerken, Beşiktaş ve F.Bahçe 32’ye ulaştı. 48 şut atan Aslan’a karşın rakipleri 70’i aştı.
Galatasaray, 5 haftada zirve yarışının içine girse de ofansif açıdan ezeli rakiplerinin bir hayli gerisinde kaldı.
Sarı-Kırmızılılar’ın son 3 haftayı 3 puanla kapatmasına rağmen taraftarını tatmin etmeyen futbolu rakamlara yansıdı. Atılan gol sayıları kıyaslandığında ezeli rakipleri F.Bahçe ve Beşiktaş çift haneli rakamlara ulaşırken, hücumda çoğalmakta sıkıntı yaşayan Aslan 6 golde kaldı. Yine bu süreçte Beşiktaş ve F.Bahçe 32’şer kez gol pozisyonuna girerken, oyunu bir türlü rakip yarı alana yıkamayan G.Saray ise 20 kez gole yaklaşabildi.
SAVUNMA AÇISINDAN FARK YOK
En önemli unsur olan ‘gol’e ulaşmanın en pratik yolu rakip kaleye atılan şutlardır. G.Saray, bu alanda da iki rakibinin gerisinde kaldı. Aslan’ın rakip kalelere yolladığı şut sayısı (48) neredeyse Beşiktaş (75) ve F.Bahçe’nin (71) yarısı kadar... Savunma anlamındaki verilere bakıldığında ise dengeli bir dağılım söz konusu. Ezeli rakipler baz alındığında Cimbom’da bu konuda bir problem gözükmüyor. Ancak bir dönem özellikle Ali Sami Yen’de rakiplerini kendi ceza alanlarına hapseden Aslan’ın bu sezon sergilediği kısır futbol taraftarının keyfini kaçırıyor.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.