sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 05-02-2013, 11:45   #1
Kullanıcı Adı
REYHAN
Exclamation CHP'den 'tutanak' tepkisi



CHP'den 'tutanak' tepkisi

CHP, AK Partili Aslan'ın, Kamer Genç'e yönelik küfürlerinin Meclis tutanaklarından çıkarılmasına tepki gösterdi.

Güncelleme:02 Mayıs 2013 08:50
ANKARA(ANKA) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, dün Meclis'te, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan arasında yaşanan tartışmalar ve Aslan'ın ettiği ağır küfürlerin Genel Kurul tutanaklarından çıkarılmasına tepki göstererek, "Tutanaklar yayınlanmazsa Meclis bahçesindeki ağaçlara bunlardan yüzlercesini asacağız" dedi.
CHP'li İnce ve beraberindeki 12 milletvekiliyle, TBMM başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. Görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen İnce, Çiçek'e Aslan ile Genç arasında yaşanan tartışmaların yer aldığı tutanakları çerçeveleterek hediye etiklerini söyledi. Bu hediyenin aynısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da göndereceklerini anlatan İnce, geçmişte TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın Meclis kürsüsünden küfür ettiğini, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, CHP'li TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun odasını bastığını ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya hakaret ettiğini söyledi. İnce, "Bunlar AKP'nin artık sıradan işleri oldu. En sonuncusunu, en ilgincini ise dün yaşadık. Türk parlamento tarihinde bir ilki yaşadık. Söz konusu Kamer Genç olunca, CHP'li vekil olunca konuşanlar Genç'in söylediklerinden yüzbin kat daha sokakta bile konuşulmayan sözleri edince kimsenin sesi çıkmıyor" dedi.


-"BİZCE DE EDEPSİZİ MİLLETVEKİLİ YAPANDAN BAŞBAKAN OLMAZ"-
Meclis İçtüzüğü'nde "kaba ve yaralayıcı sözler söyleyenlere kınama cezası verilir" hükmünün yer aldığını aktaran İnce, "Bunlar çok çok kaba ve çok çok yaralayıcı bir söz. Bunun karşılığında ceza yok. İçtüzüğü yazanların bunu görmemiş olması ilginç. 'Bir insan milletvekili olursa o insan bu lafları Meclis'te asla söylemez' diye düşünmüşler ki İçtüzüğe böyle bir hüküm koymamışlar. Bu milletvekiliyle ilgili Sağlık Bakanı'nı göreve davet ediyorum" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'a "Zeyid Aslan'ı millet mi seçti, sen mi seçtin" diye soran İnce, TBMM Başkanı ile yaptıkları görüşmede, tutanakların TBMM'nin internet sitesinde görmek istediklerini dile getirdiklerini söyleyerek, "Tutanaklar yayınlanmazsa Meclis bahçesindeki ağaçlara bunlardan yüzlercesini asacağımızı söyledik. Sayın Başbakan, edep ve terbiye abidesi yardımcınızla bizi hep edepsizlikle, terbiyesizlikle suçlarsınız ya o yardımcınızla birlikte o tutanakları salı günü grup toplantısında yüksek sesle okuyabilir misiniz? Başbakan okuyamazsa Arınç okusun, o da okuyamazsa yüreği yeten AKP'li okusun. Ama suçu azmettiren Başbakan'ın kendisidir. Başbakan, 'Edepsizi milletvekili yapandan Başbakan olmaz' dedi. Ne kadar doğru söylemiş. Bizce de edepsizi milletvekili yapandan Başbakan olmaz. Siyasetin nezaketini, üslubunu, saygınlığını ortadan kaldıran Başbakan'ın kendisidir. 'Kılıçdaroğlu ve yardakçıları' diyor. Sayın genel başkanın yardakçıları değiliz, CHP'nin onurlu milletvekilleriyiz. Sen kendi yardakçılarına bak. 'Biz çoğunluğuz onları sıkıştırıp döveriz, onu yapamadığımız zamanlarda ana avrat söveriz' diyorlar. AKP'nin özeti bu" diye konuştu.
-"BURASI MECLİS OLMAKTAN ÇIKTI, BU KÜFÜRLER SOKAKTA EDİLMİYOR ARTIK"-
Çiçek'e de tarafsız olmadığını söylediklerini kaydeden İnce, Çiçek ile görüşmelerine ilişkin şu bilgileri aktardı:
"Neden internet sitesinde hala kınamadınız dedik. Teknik bir konu olduğunu söyledi ancak inanmadık. Tutanakları kimin talimatıyla kaldırdınız dedik. Başbakan'ın talimatıyla mı kaldırdınız dedik. Birleşim kapatıldıktan sonra Aslan'ın tutanaklarda olmayan 'leşini buraya sereceğim' sözleri de var. Bunlar bir tehdit. Bu milletvekiliyle ilgili gereken yapılmalı. Kınama cezasıyla kalmamalı. Başbakan'ı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Artık iş zıvanadan çıktı. Meclis Başkanı'nı tedbir almaya davet ettik. Ölümlü kavga olursa sorumlusu sen olursun, Başbakan olur dedik. Burası Meclis olmaktan çıktı, bu küfürler sokakta edilmiyor artık. Balbay ve Haberal Silivri'de zindanda yatacak Aslan da burada TBMM'de görev yapacak. Yazıklar olsun. Genç'in söylediklerinde bir anlatım hatası var. Kişi üzerinden değil genel söyleseydi sorun yoktu. Sayın Fatma Şahin üzerinden bunun anlatılması doğru olmadı. Genç'in söyledikleriyle Aslan'ın söyledikleri arasında dağlar kadar fark var, kıyas kabul etmez."
Çiçek'in, AK Parti'ye Aslan'la ilgili mektup yazdığını söylediğini aktaran İnce, Çiçek'in tutanaklardan utandıklarını söylediğini anlattı. İnce, "Utanmışlar bu o şekilde yayımlamaktan. O söylemeye utanmıyor da siz yayımlamaya neden utanıyorsunuz. Tutanakların yayımlanmasını bekliyoruz eğer yayımlanmazsa Meclis bahçesinde bunlardan çok sayıda meyve verecek" diye konuştu.
-"KENAN PAŞA'NIN ÇIRAĞI APOLETSİZ RECEP PAŞA GÖREVİNİ YAPMIŞTIR"-
1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşanan olaylar İnce, "Taksim inşaat alanıdır diyerek vatandaşın canını korumak istediğini söyleyenler vatandaşları gazla, copla, tazyiksi suyla hastanelere yollamışlardır. Apoletli Kenan Paşa'nın çırağı apoletsiz Recep Paşa görevini yapmıştır. 1 Mayıs, AKP'nin gaz bayramı haline gelmiştir. Suriye sınırı cümle aleme serbest, Taksim işçiye yasak hale gelmiştir" sözleriyle değerlendirdi.
REYHAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 22:46


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım