PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkeş'in 'Ergenekon' öfkesi!


NOYAN
03-25-2008, 18:39
MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Ergenekon operasyonuna ismin hangi birim tarafından verildiğini sordu.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Ergenekon soruşturmasını Meclis gündemine taşıdı. Son birkaç aydan beri kamuoyunun “Ergenekon soruşturması” veya “Ergenekon operasyonu” adıyla yürütülen bir çete soruşturması ile meşgul edildiğini belirten Türkeş, “yine bilindiği gibi ‘Ergenekon’, Türk milletinin milli bir destanı olup, yeniden dirilişimizin efsaneleşmiş anlatımıdır” dedi. Türkeş, Bakan Atalay’a şu soruları yöneltti:

“Milletimiz için böylesine kutsal bir ismin bir çete operasyonu çerçevesinde basit, alaycı, küçük düşürücü tarzda kullanılıyor olması doğru bir uygulama mıdır? Yürütülen operasyona ‘Ergenekon’ ismi hangi birim tarafından verilmiştir? ‘Ergenekon’ ismi Emniyet birimlerince mi tercih edilmiştir? Operasyona bu ismin verilmesinin gerekçesi nedir? Operasyona Ergenekon ismi verilirken, bu ismin Türk milleti üzerinde uyandıracağı hassasiyet neden dikkate alınmamıştır? Son dönemde Emniyet tarafından yürütülen operasyonlara isim verilmesi hukuki açıdan doğru bir uygulama mıdır?”

kaynak (http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Turkesin_Ergenekon_ofkesi_169 165_1&tarih=25.03.2008&Newsid=169165&Categoryid=1)

Alestahan
03-25-2008, 18:40
haber için sağolll...