PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'den Köşk'e transfer


Kalpsiz_
03-25-2008, 11:00
http://www2.internethaber.com/images/news/36050.jpg
CHP'den Köşk'e transfer
25 Mart 2008 Salı 09:39
Bir zamanlar AKP hükümeti icraatlarını sert bir dille eleştiren CHP'li, şimdi Köşk'e danışman oluyor.


Eski CHP İstanbul Milletvekili Zeynep Damla Gürel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “AB’den Sorumlu Danışmanı” oluyor.
http://www.internethaber.com/images/other/1.20080325093657.jpgCHP içindeyken Kemal Derviş’e yakınlığıyla bilinen Gürel’e birlikte çalışma teklifinin yaklaşık iki ay önce Cumhurbaşkanı Gül tarafından yapıldığı öğrenildi.

Köşk’ün Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, haberi doğrulayarak, Gürel’in işlemlerinin kısa süre içinde tamamlanıp göreve başlayacağını söyledi.

GÜL ESKİDEN BERİ TANIYOR

Sever, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanı, Gürel’i Dışişleri Bakanı olduğu dönemden beri tanıyor. Gürel’in bir CHP milletvekili olarak hem partisi adına hem de Dışişleri’yle eşgüdümlü olan AB İletişim Grubu’yla yakın çalışmaları olmuştu. Cumhurbaşkanı, bu çalışmalarını bildiği ve takdir ettiği için, kendisine iki ay önce böyle bir teklifte bulundu, Gürel de kabul etti.”

DERVİŞ'LE BİRLİKTE İSTİFA ETMİŞTİ
Gürel, 1964 doğumlu. Avusturya Kız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu. Almanca ve İngilizce biliyor. İki çocuk annesi olan Gürel, 3 Kasım’da CHP İstanbul Milletvekili seçildi. 13 Nisan 2004’te Kemal Derviş’in Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa ettiği gün Gürel de MYK’dan ayrıldı.

Kaynak: Milliyet