PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'dan, 'yargı etki altında' diyenlere anlamlı cevap


MetinCeylan
03-24-2008, 23:05
http://www.haberaktuel.com/images/news/22845.jpg

Erdoğan'dan, 'yargı etki altında' diyenlere anlamlı cevap
Başbakan Erdoğan: "Etkim olsa partime kapatma davası açtırmazdım"
Reklam



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Esenboğa Havalimann'ında düzenlidiği basın toplantısında Basın Mensuplarının sorularını cevapladı. Samanyolu Haber TV Ankara İstibarat Şefi Cafer Tayyar Kala 'nın Ergenekon Operasyonu'ndaki gözaltıların kapatma davası ile ilgilendirilmesini sordu . Erdoğan, bugün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcının bir açıklama yaptığını ve bu açıklamada her şeyin bulunduğunu söyledi.

AK Parti'nin zorlanarak bir yerlere çekilmek istendiğini vurgulayan Erdoğan, kendilerinin çok muktedir gösterildiğini; ancak bunun kapatma davasının açılmasını önleyemediğini kaydetti.

Erdoğan, yargının görevini yaptığını sözlerine ekledi.

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüşmesinde Afganistan'a ek asker talebinin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, böyle bir şeyin gündeme gelmediğini defalarca ifade etmelerine rağmen anlaşılamadıklarını söyledi. Basına sitemde bulunan Erdoğan, "Böyle bir talep olmamıştır." dedi.

Parti kapatmanın zorlaştırılması ve bu konuda referandum ihtimalinin sorulması üzerine Erdoğan, "Yasama organı hangi hakka sahipse bu hakkı yasama organı yerine getirir." dedi. "Şüphesiz ki parlamento adımı atar veya atmaz." diyen Erdoğan, bu konuda bir çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Hükümetin terörle mücadele ve ekonomik meselelerle uğraştığını ifade eden Erdoğan, "AK Parti olarak gerilimin tarafı olmadık, olmayacağız." dedi.