PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AMD'nin Hybrid Crossfire teknolojisi 790GX ile genişlerken Nvidia'da Hybrid SLI için


Kalpsiz_
03-24-2008, 18:17
Grafik endüstrisinde rekabetin yeni adı Hybrid çözümler. Hem AMD-ATi hemde Nvidia bir yandan liderlik koltuğuna oturabilmek adına yeni nesil, yüksek performanslı grafik işlemciler üzerinde çalışırken öte yandan farklı beklenti ve ihtiyaçları karşılayabilecek özel çözümlere yönelik hazırlıklarına da devam ediyorlar. Her iki firmanın üzerinde durduğu ve yol haritalarının oluşmasında önemli rol üstlenen hybrid teknolojisinin detaylarını daha önce sizler ile paylaşmış ayrıca merak ettiğiniz soruları video incelememizde (http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=236) yanıtlamaya çalışmıştık. Temel prensip ve kullanım şekli açısından ciddi benzerlikler taşıyan AMD-ATi'nin Hybrid Crossfire ve Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojilerine yönelik olarak gün yüzüne çıkan bazı yeni gelişmeler var. Biz de bu yazımızda melez grafik kartı kullanımının geldiği son noktayı ve yeni gelişmeleri birlikte değerlendireceğiz.
AMD-ATi'nin 5 Mart itibariyle kullanıma sunduğu dahili grafik işlemcili yeni yonga seti 780G ses getirmeyi ve dikkat çekmeyi başardı. Firmanın ATi'yi satın alması ile ortaya çıkan sinerjinin en başarılı örneklerinden biri olarak değerlendirilen yeni çipset yerini aldığı 690G'nin başarısını da devan ettirecek gibi gözüküyor. 780G yonga setinin üzerinde Radeon HD 3200 kod adlı, DirectX 10 desteği sunan ayrıca sahip olduğu Unified Video Decoder teknolojisi sayesinden yüksek tanımlı videolara yönelik olarak donanımsal hızlandırma sağlayan gelişmiş bir grafik işlemci yer alıyor. Ayrıca bazı anakart üreticilerinin dahili grafik işlemcisinin saat hızına yönelik olarak hız aşırtma alternatifi sunması da 780G yonga setinin başarımını arttıran bir diğer önemli nokta.