PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlhan Selçuk serbest


_SoN_
03-23-2008, 10:46
Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 kişiyle birlikte gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk serbest bırakıldı.

YURT DIŞI YASAĞI GELDİ

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Selçuk için yurtdışına çıkış yasağı konulması istendi.

Polisteki sorguları tamamlanan İlhan Selçuk ve Perinçek’in 4 koruması dün akşam Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirildi. İlhan Selçuk, sağlık kontrolünün ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Savcı Öz tarafından ifadesi alınan Selçuk’un sorgusu saat 01.30’a kadar sürdü. Selçuk’un serbest bırakılmasına karar veren savcının, sadece yurtdışına çıkış yasağı konulması istemiyle nöbetçi mahkemeye başvurduğu öğrenildi. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde, Perinçek’in 4 korumasının sorgusu devam ediyordu.
SADECE YURT DIŞI YASAĞI VARDI

Bu arada, savcı Öz’ün mahkemeye sevk etmeye gerek bile görmediği Selçuk’un gözaltına alınma tutanaklarında ise, “Ergenekon terör örgütü üyeliği” suçlamasının yer aldığı bildirildi.

Perinçek ve Alemdaroğlu’nun operasyonun yapıldığı sabah erken saatlerde Almanya’ya gidecek olmaları nedeniyle operasyonun eşzamanlı olarak saat 04.00’te başladığı kaydedildi.
ÖZEL ODAYA ALINDI

Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün saat 04.00’te gözaltına alınan Selçuk’un Emniyet’e getirildiğinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün nezarethanesine konulduğu ancak ilerleyen saatlerde özel odaya alındığı belirtildi.
FİZİKİ VE PSİKOLOJİK YORGUNLUĞU VAR

Selçuk’un avukatı Atalay, dün saat 19.30’a kadar süren sorgunun ardından Emniyet’ten ayrılırken, gazetecilerin sorularını cevapladı. İhtiyaç ve dinlenme dışında yaklaşık 4 saat polise ifade verildiğini belirten Atalay, Selçuk’un fiziki ve psikolojik yorgunluğu dışında özel bir durumunun olmadığını anlattı.
BENİM BU ÖRGÜTLE İLİŞKİM YOK
Danıştay saldırganı Alpaslan Arslan’ın Cumhuriyet’i bombalaması ve sonrasındaki süreçle ilgili sorular yöneltildi. Ergenekon’la ilişkisine dair de sorgu yapıldığı, Selçuk’un, “Benim bu örgütle bir ilişkim ve ilgim yok” dediği öğrenildi.

internethaber.

"GencFun"
03-23-2008, 10:49
Azgın azınlık memnun oldumu acaba?
O kadar kötüledilikleri yargının arkasında durmaya şimdi tekrardan devam edecekler...

MetinCeylan
03-23-2008, 10:58
bence bi ilgisi olmazsa almazlarama serbest bırakılmıs

"GencFun"
03-23-2008, 11:21
Bu arada kaynak nedir?

_SoN_
03-23-2008, 11:24
Bu arada kaynak nedir?

internethaber.

"GencFun"
03-23-2008, 11:33
Hiçbir sitede göremeyince merak ettim kusura bakma.