PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Atatürk'ün isteği ile siyasete giren Menderes'i idam ettiler,bize yapılan hiçbir şey


ALONE53
03-22-2008, 17:30
'Atatürk'ün isteği ile siyasete giren Menderes'i idam ettiler, bize yapılan hiçbir şey'


Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, "1960 darbesinde, bizzat Atatürk'ün talimatı ile siyasete giren rahmetli Menderes ve iki arkadaşı, maalesef utanç tablosu bir yargılama ile idam edildiler. Ve bu üç insan, motorla idam edilmeye giderken Türkiye'nin meselelerini konuşuyordu. Bu insanları idam ettiler, bize yapılan hiç bir şey değil." dedi.



Özak, partisinin Trabzon Kadın Kolları 2. Olağan Genel Kongresi'nde yaptığı konuşmada, gerçek Atatürkçü'nün işini en iyi yapan kişi olduğunu belirterek, hiç kimsenin kendilerinden fazla Atatürkçü, çağdaş ve milliyetçi olmadığını söyledi.

AK Parti'ye yönelik kapatma davasına üstü kapalı olarak değinen Bakan Özak, "Atatürk'ün en çok sevdiği, en çok değer verdiği arkadaşlarından birisi Celal Bayar'dı. Celal Bayar, İstiklal Savaşı'nda Galip Hoca adıyla bizzat cephede savaşmış, İş Bankası'nı kuran, İktisat vekilliği yapmış çok değerli bir insandı. Daha sonra rahmetli Adnan Menderes ile beraber CHP'den ayrıldılar ve Demokrat Parti'yi (DP) kurdular. 'Yeter söz milletindir' dediler. Benim ailem de burada DP'nin kurucusu oldu. 1946 seçimleri yapıldı, seçime hile karıştırıldı. 1950'de iktidar olundu. 1960 yılında maalesef bir askeri darbe oldu. Bu darbede, bizzat Atatürk'ün talimatı ile siyasete giren rahmetli Menderes ve iki arkadaşı (Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan), maalesef utanç tablosu bir yargılama ile idam edildiler. Ve üç tane insan motorla idam edilmeye giderken Türkiye'nin meselelerini konuşuyordu. Bu insanları idam ettiler, bize yapılan hiç bir şey değil. Celal Bayar'ı da idam edeceklerdi, yaştan kurtardı. Ve Celal Bayar 'Atatürk'ü sevmek, kutsal bir ibadettir' diyen bir kişiydi. O bakımdan, bu mücadele devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Gerçek Atatürkçülüğün vatana ve millete hizmetle olacağına vurgu yapan Özak, şunları söyledi: "Gerçek Atatürkçü işini en iyi yapan kişidir. Gerçek Atatürkçü; köye yol getiren, su getiren, ulaşımda rekor kıran iktidardır. Gerçek Atatürkçü; 115 bin tane derslik yapan, her okuluna bilgisayar laboratuvarı kurup çocuklarını çağdaş bilgi ile donatan, Gayri Safi Milli Hasıla'yı üç katına çıkartandır. Atatürk ne diyor; 'Askeri zaferleri ekonomik zaferlerle taçlandırın'. Taçlandıramazsanız, hiç bir şey değil. 25 milyar dolar IMF'ye borcu, 6,9'a düşürürseniz Atatürkçü olursunuz. Hiç kimse bizden fazla Atatürkçü değildir, çağdaş değildir, milliyetçi değildir."

1931 yılında Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü'ye gönderdiği talimatla, 'Ankara'daki ve Bursa'daki şu eserleri restore edin' dediğini kaydeden Özak, bu talimatı 73 yıl sonra AK Parti iktidarının yerine getirdiğini, gerçek Atatürkçülüğün bu olduğunu dile getirdi.

Partililerden yaşanan gelişmelerden dolayı morallerini bozmamalarını isteyen Özak, "Hiç moralinizi bozmayın, bunlar Türkiye'de demokrasinin çıtasını ne kadar yükseltirsek yükseltelim, demek ki biraz daha yükselteceğiz. Biz demokrasi için çalışacağız. Gerçekten demokratik, laik, sosyal hukuk devletini oturtmaya çalışıyoruz. Bir takım iftiralar olabilir, evhamlar, paranoyalar, niyet okumalar, akıl tutulmaları olabilir. Hiç moral bozmaya gerek yok. Buradan çıkıp 2009 Mart ayındaki yerel seçimler için çalışmalara devam edeceğiz. Milletimize yaptığımız hizmetleri anlatacağız." diye konuştu.