PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk görüşte aşk yok, cinsellik ve ego var


*fanii*
11-21-2007, 13:52
Bilim adamlarına göre, erkek ve kadın arasında "ilk bakışta aşk yok, sadece seks ve ego tatmini" söz konusu. Bilim adamları "Çekici olmak istiyorsanız, göz teması kurun ve gülümseyin" diyor.

İskoçya’da yapılan yeni bir araştırmaya göre çiftler arasındaki "ilk bakış"ın romantizmle hiç ilgisi yok; insan, o ilk bakışta kendisini çekici bulan kişiyi çekici buluyor, o kadar. Bir başka deyişle ilk bakışta aşk yok, sadece seks ve egoyu tatmin etmek var. Aberdeen Üniversitesi Yüz Araştırmaları Laboratuvarı’ndan Ben Jones, "Bu, bir tür narsist eylem gibi görünüyor. Birine gülümseyip göz teması kurarsanız, daha çekici oluyorsunuz" dedi. Araştırmanın sonuçları, İngiliz Kraliyet Derneği Araştırmaları dergisinde yayımlandı.

GÜZELLİK YETMEZ

Daha önceki çekicilik araştırmaları, yüzdeki karakteristik özelliklere, simetriye veya erkeksi hatlara sahip olup olmamaya yoğunlaşmıştı. Son araştırma ise, çekiciliğin sadece fiziksel güzellikle ilgili olmadığını ortaya koydu. Dr Jones ve arkadaşları, araştırmada erkek ve kadınların mutlu veya tiksinmiş göründükleri fotoğrafları kullandı. Birbiriyle aynı yüz ifadesini takınan fotoğraflar eşleştirildi, fakat aralarındaki tek fark kameraya doğrudan bakıp bakmamalarıydı. Bu fotoğrafları değerlendiren denekler, doğrudan kameraya bakan modelleri, özellikle de karşı cinsten iseler, daha çekici buldular.

alfonzo28
11-21-2007, 15:51
evt insan güzel bir kız gördüğünde aklına cinsellik gelir ama?